Hem katil hem iftiracı!

10.11.2020 - 12:56
Haberi paylaş

Pınar Gültekin Muğla’da öğrenciydi. Cemal Metin A. Tarafından vahşice öldürüldü. Cemal Metin A.’nın kardeşi Mertcan ise abisinin cinayetinin delillerini gizledi.

Pınar Gültekin Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisiydi. 16 Temmuz’da en son ablasıyla telefonda görüşmüştü. Kendisinden bir daha haber alınmamıştı.

Aile kayıp ihbarında bulunmuştu. Arama çalışmalarının sonucunda, güvelik kaydı incelemeleri, tanıklarla görüşmelerin ardından Cemal Metin A. şüpheliler arasında görüldü. Gözaltındayken hakkındaki delilleri görünce cinayeti işlediğini reddetmekten vazgeçmiş ve suçunu itiraf etmişti. Pınar Gültekin’i bağ evinde öldürüp, cesedini yaktığını ve daha sonra varille ormanlık alana attığını itiraf etmişti.

Ailesinin, Akyaka Jandarma Komutanlığına kayıp ihbarında bulunması üzerine başlatılan çalışmada Gültekin'i tanıyan kişilerin listesi çıkarılmış ve bölgedeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek görgü tanıklarının ifadelerine başvurulmuştu.

Şüphe üzerine gözaltına alınan genç kadının Cemal Metin A., ilk ifadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmese de delilleri görünce bir süre arkadaşlık yapıp ayrıldığı Gültekin'i bağ evinde öldürdüğünü, cesedini yaktıktan sonra varille Gülağzı mevkiindeki ormanlık alana attığını itiraf etmişti.

Çıkarıldığı mahkemede tutuklanan katilin kardeşi Mertcan Avcı da delilleri kararttığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. 

9 Kasım’da katillerin yargılandığı davanın ilk duruşması başladı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar Cemal Metin Avcı’nın "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi, kardeşi Mertcan Avcı’nın ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlarından 5 yıla kadar hapsi istendi. 

Mahkemede hemen hemen bütün kadın katilleri gibi öldürüleni suçlayan bir savunma yapan Cemal Metin Avcı katlettiği Pınar Gültekin’in giyim tarzını suçladı. Katlettiği kadını suçlayarak davadan sıyrılma ya da daha az ceza alarak kurtulma taktiği kadın katillerinin ve bu katillerin avukatlarının ortak tutumu.

Mertcan Avcı ise olayla bir ilgisi olmadığını söyledi.

Duruşma 4 Ocak 2021 tarihine ertelendi.  

Kadın cinayetlerini önlemenin ilk adımlarından birisi böylesi kadın katillerine en hızlı bir şekilde en ağır cezaları vermektir.

Duruma öncesi mahkeme önünde bekleyen Pınar Gültekin’in arkadaşları ve ailesinin talebi de budur. 

Bültene kayıt ol