Toplum İstanbul Sözleşmesi’nden yana!

26.07.2020 - 18:06
Haberi paylaş

AKP ve MHP seçmenleri de dahil olmak üzere Türkiye’de toplumun çoğunluğu, hükümetin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine karşı.

Metropoll Araştırma Kuruluşu’nun yayınladığı bir araştırmaya göre Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini isteyenler %17 iken, bu kararı desteklemeyenlerin oranı %63,6. Hükümet sözleşmeden çekilme için “toplumun değerlerine aykırı olmasını” gerekçe gösteriyor. Bu araştırmayla bu kanının doğru olmadığı ortaya çıktı.

Araştırmada en ilgi çekici noktalardan biri de AKP, MHP ve SP gibi sözleşmenin kaldırılmasını isteyen partilerin seçmenlerinin de İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeye karşı olmasıydı. AKP seçmeninin %49,7’sine karşılık yalnızca %25,7’si sözleşmenin kaldırılmasını istiyor. MHP seçmeninin ise sözleşmeyi destekleyen %39,1’ine karşılık %27,3’ü sözleşmenin kaldırılmasını istiyor. 

AKP, MHP ve SP İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi yalnız ufak bir azınlığa karşı değil; bizzat kendi seçmenine, kendilerine oy veren kadınlara karşı destekliyor. Araştırma gösteriyor ki, İstanbul Sözleşmesi, şiddet gören ya da görme tehlikesi bulunan tüm kadınlar tarafından parti taraftarlığının önüne geçen bir güvence olarak görülüyor. 

Bültene kayıt ol