(Video) İstanbul'da binlerce kadın yürüdü: 'Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok!'

25.11.2019 - 18:19
Haberi paylaş

İstanbul'da binlerce kadın, erkek şiddetine ve kadın kazanımlarına yapılan saldırılara karşı yürüdü.

25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü İstanbul'da büyük bir yürüyüşe sahne oldu.

Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından alınan yasaklama kararını hukuki mücadeleyle kaldıortan kadınlar Tünel Meydanı'nda toplandı. 

Erkeklerin katlettiği kadınların isimlerini yazılı olduğu dövizler taşıyan kadınlar, '6284 yaşatır, İstanbul sözleşmesi yaşatır', 'Yasayı uygula kadını yaşat', 'Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa', 'Jin Jiyan azadi', 'Kadın cinayetleri politiktir', 'Kadınlar birlikte birlikte güçlü', 'Asla yalnız yürümeyeceksin', 'Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz', 'Dolapta zıkkımın kökü sokakta isyan var' ve 'Tayip kaç kaç kaç kadınlar geliyor' sloganlarını attı.

Gratis emekçisi kadınların  korteji alkışlarla karşılandı.

Öfke ve kararlılığın damgasını vurduğu yürüyüşün sonunda, 25 Kasım İstanbul Kadın Platformu  basın açıklaması yaptı.

Açıklamada öne çıkanlar:

"Artık yeter! 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz YOK diyoruz!"

"Şiddet veya baskı altında,belirsizlik içinde,sömürülerek,yarınımızın ne olacağını bilmeden nefes almak zorunda bırakılıyoruz.Kadınların isimlerinin ölümleriyle değil yaşamlarıyla, yaşadıkları şiddetle değil gerçekleştirdikleri hayalleriyle haber olduğu bir dünya için buradayız!"

"Daha ferah, daha özgür, daha eşit, kimsenin kimliğinden ötürü şiddete uğramayacağı bambaşka hayatlar hayal ederek el ele veriyoruz.Bunu biz yapmazsak kimse bizim için yapmayacak,biliyoruz. Ve hep birlikte sesleniyoruz: Bir kişi daha eksilmeyeceğiz!

Kadınlar Birlikte Güçlü!"

Bültene kayıt ol