Nafaka karşıtı derneğin başkanı, Emine Bulut'un katilini övdü

24.08.2019 - 13:24
Haberi paylaş

Kadınların nafaka hakkını yok etmek isteyen derneğin başkanı, Emine Bulut'u vahşice katleden eski eşine kahraman ilan etti.

Boşanmış Mağdur Babalar Derneği Genel Başkanı Muhammet Özen'in 4 bin 500 kişinin üye olduğu dernek facebook grubunda şu mesajı paylaştı:

"Bu şahıs 'Aslan parçası, meydanda karıyı boğazlamış. Yüreğim buz gibi oldu. Biz bu kahraman kadar olamadık. Benim yetişkin kızım anasının genç sevgilisinin yanında hangi babanın buna ciğeri dayanır diyen yok. Gerçek katil Uğur Ömer Gençkan ve onu oraya atayan AKPliler ve bir gün mutlaka yargılanacaklar."

Katili öven Muhammet Özen, 2015 yılında gazetelere verdiği "Karılarını öldüren erkekleri alınlarından öpüyorum" ilanı ve eski eşine ödemediği dört ayrı nafakadan dolayı yargılandığı davada tutuklanmıştı. 3'er aydan 1 yıl kesinleşmiş cezası nedeniyle hapse konuldu. Bu yetersiz ceza sonrası dışarı çıktığında aynı suçu işlemeye devam etti.

Devam ediyor, çünkü kadınların nafaka hakkını (genel olarak kadın hakları ve kazanımlarını) tartışmaya açan, nafaka hakkını kısıtlamak için yasal hazırlık yapan iktidar partileri var.

Nafaka ve kadın hakları karşıtı Muhammet Özen, Emine Bulut'u kızının önünde vahşice katleden Fedai Varan'ı överek dernek üyeleri ve takipçilerini kışkırttı.

Boşanmış Mağdur Babalar Derneği, kadınlara karşı savaş açan onlarca dernek ve platformdan sadece biri. 

Aşırı sağın bir parçası olan bu girişimlerle kadınlara yönelik şiddet arasındaki bağlantı, Muhammet Özen gibilerin çıkışları ve taleplerinde kendini gösteriyor.

Bültene kayıt ol