Şule Çet davası: Adalet isteyenler salona sığmadı

15.05.2019 - 18:03
Haberi paylaş

Ankara’da bir plazanın 20. katından atılarak öldürülen Şule Çet ile ilgili davanın ikinci duruşması Ankara Adliyesi’nde görüldü. Şule Çet için adalet isteyen yüzlerce kişi adliye önündeydi.

Saat 10.00’da başlaması beklenen Şule Çet duruşması için çoğunluğu kadınlardan oluşan  ve aralarında DSİP üyelerinin de bulunduğu geniş bir kalabalık erken saatlerden itibaren Ankara Adliyesi önünde toplanmaya başladı. Sık sık “Şule Çet için adalet istiyoruz”, “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları atan yüzlerce kişi mahkeme saatinin yaklaşmaya başlamasıyla beraber adliyeye yöneldi.

Mahkemenin yapılacağı salon desteğe gelenleri alamayacak kadar küçük tutulduğu için pek çok kişi mahkeme salonuna giremedi. İzdiham sebebiyle avukatların bir bölümünün de mahkeme salonuna sokulmaması üzerine gerginlik yaşandı. Salona giremeyenler durumu alkışlar ve sloganlarla protesto etti.

“Anlattıkları hikayeye karnımız tok”

Beklenenden 45 dakika geç başlayan duruşmada Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, olay yerine ait çeşitli görüntüleri göstererek ““Berk Akand bu davanın en büyük sanığı olduğu kadar en büyük tanığıdır. Sanıkların aralarında çıkar çatışması var. Biz Berk’in itiraflarını bekliyoruz. Anlattıkları hikayeye bizim karnımız tok” dedi. Sanık avukatlarının mahkemeye Çet’in babası para göndermediği için intihar ettiği iddasını öne süren dilekçesine ise karşı çıktı.

Sanık Berk Akand ise “Ben ayakta durmuyordum ve bu yüzden uyuyordum. Ben itirafçı falan da olmadım” şeklinde cevap verdi.

Katil zanlısı Çağatay Aksu: “Kızınıza sahip çıksaydınız”

Katil zanlısı Çağatay Aksu’nun annesinin, Aksu ve Akand’ın olay gecesi konuştuğu tekelcinin ve Çet’in bir arkadaşının tanık olarak dinlendiği mahkemede annesi konuşurken Çağatay Aksu, Çet’in babasına “Siz de kızınıza sahip çıksaydınız” diye seslendi. Bunun üzerine salondan ve Çet’in avukatlarından tepkiler geldi. Sanık avukatı ise alkışlar üzerine “Burası kadın programı değil” dedi.

“Çağatay Tuğçe’yi rahatsız ediyordu”

Şule’nin arkadaşı tanık Gözde Yalçın ise beyanında Şule’nin 6 yıllık arkadaşı olduğunu ve intihar ettiğine inanmadığını söyledi. Yalçın, "Hayat dolu bir kızdı. Olaydan iki hafta önce beni arayarak işten çıkarıldığını ve parasını alamadığını anlattı. Şule bana Çağatay’ın kendisini rahatsız ettiğini söylemişti” dedi.

Sanıklar iddiaları reddederken Çağatay Aksu “cezaevinde yatmayı hak eden bir insan olmadığını” öne sürdü. Akand ise isteseydi kaçabileceğini belirterek, “Ben bunca yıl hapiste çürümek için dünyaya gelmedim” dedi.

Bültene kayıt ol