8 Mart'ta yürüyen kadınlardan Erdoğan'ın çarpıtmalarına karşı açıklama

10.03.2019 - 19:33
Haberi paylaş

Polisin saldırdığı 8 Mart yürüyüşüyle ilgili AKP'lilerin başlattığı ve Erdoğan'ın da desteklediği "ezanı ıslıkladılar" çarpıtmasına karşı, eylemi örgütleyen kadınlardan bir açıklama geldi.

17. Feminist Gece Yürüyüşü imzasıyla yapılan açıklama şöyle:

"Basında ve sosyal medyadaki linç kampanyasına ilişkin:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İstanbul Taksim’de 17. Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılan/katılmaya çalışan on binlerce kadına uygulanan polis şiddetinin üzeri ayrıştırıcı-kutuplaştırıcı dille, seçim malzemesi de yapılarak, yalan haberle ve nefretle örtülemez.

Başka kılıflara bürünmeye çalışılsa da bunun adı, kadın düşmanlığı. 16 yıldır bağımsız feministler tarafından sorun yaşanmadan yapılan bu yürüyüş, bu sene engellenmeye çalışıldı.

Polis kadınların yolunu keserken, bir araya getirmezken, gaz sıkarken, arama yaparken ezan dinlemedi. 8 Mart’ta sesini yükseltmeye gelen kadınların kalabalığı polis barikatları arasına sıkıştırılmaya çalışıldı. Sığmadık.

16 yıldır yürüdüğümüz güzergâhta, yürümemizi engelleyip bizi caminin yanında tutanlar şimdi de kalkmış ezana karşısınız diyor.

Kimse çarpıtmasın: Bizim isyanımız polis barikatına, kadınların yürüyüşünü, 8 Mart’ı engellemek isteyenlere…

Biz 17 yıldır o caddedeyiz, her yıl aynı saatte sesimizi yükseltiyoruz.

Toplumu bölen değil, beraber eşit ve özgür bir hayatı kuracak politikalarda ısrarcı olduğumuzu bir kez daha tekrarlıyoruz.

Biz kadınların derdi ortak; bizim derdimiz patriyarkayla, kadın düşmanlığıyla!"

Bültene kayıt ol