Trans kadın Eda erkek arkadaşı tarafından saldırıya uğradı

24.08.2018 - 15:08
Haberi paylaş

Ankara’da yaşayan trans kadın Eda, dün (23 Ağustos) gece saatlerinde erkek arkadaşı tarafından ayrılmak istediği için yaşadığı evde saldırıya uğradı. Kolluk kuvvetleri ise saldırganı serbest bıraktı.

Ankara'da erkek arkadaşından ayrılmak isteyen trans kadın Eda saldırıya uğradı. Dün gece saatlerinde, saldırgan Eda’yı arayarak son kez görüşmek istediğini söyledi. Ayrılmak istediğini ve görüşmek istemediğini söyleyen trans kadının evinin önüne gelen saldırgan, kapıyı açması için bağırmaya başladı. Komşuların rahatsız olmaması için evine alan trans kadın ile saldırgan erkek arkadaş önce konuşmaya başladılar. Tartışmanın büyümesiyle birlikte saldırgan, Eda’nın arkası dönükken saldırıp, yumruklamaya başladı. Trans kadını darp eden saldırgan erkek arkadaş, olayın ardından Eda’nın telefonunu çalarak olay yerinden ayrıldı.

Saldırgan “bu bir gasp değil” gerekçesi ile serbest!

Olayın ardından arkadaşları ile darp raporu almak üzere Numune Hastanesi’ne giden trans kadın, darp edildiğine dair rapor aldıktan sonra Yıldızevler Karakolu’na gitti. Şikayetçi olan trans kadın, saldırıya ve gaspa uğradığını söyledi. Çalınan telefonun trans kadına ait olmasına rağmen polisler içerisine kendi hattını takan saldırganı “bu gasp sayılmaz” diyerek serbest bıraktı.

“Öldüren sevgi istemiyoruz!”

21 Temmuz tarihinde Ankara’da bir trans kadın erkek arkadaşı tarafından darp edilip bıçaklanmıştı. Olayın ardından hastaneye kaldırılıp acilen ameliyata alınmıştı. Şimdi ise yürümekte güçlük çeken trans kadın fizik tedavi görmekte.

13 Temmuz gecesi ise Samsun’da evinde silahla vurularak erkek arkadaşı tarafından öldürülmüştü. Saldırgan, emniyetteki ifadesinde “erkekliğimle alay etti, öldürdüm” ifadelerini kullanmıştı.

Bu akşam (24 Temmuz) 21.00'da Eda'ya destek için #ÖldürenSevgiİstemiyoruz ve #EdanınSesiOl etiketleriyle bir Twitter kampanyası yapılacak. 

(Pembe Hayat) 

Bültene kayıt ol