Sendikalardaki hareketlilik, birleşik ve kitlesel mücadeleye dönüşmeli

27.08.2024 - 13:53
Haberi paylaş

Üç işçi konfederasyonunun işçilerin ortak ve acil taleplerine sahip çıkması, kendi eylem takvimlerini uygulamaları büyütülmesi gereken bir adımdır. Türk-İş'in meclis açılışında Ankara'da miting yapma ilanı, tüm sendikaların ortak işi olmalı.

AKP iktidarının zenginlere servet transferi emekçilere kemer sıkma dayatması öyle bir noktaya ulaştı ki sendikalı-sendikasız her iş kolundan işçi dayanılmaz koşullara isyan ediyor.

Tabandaki öfke, atıllığıyla eleştiri oklarının hedefi olan sendikaları bir önce harekete geçirdi.

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK 10 maddelik acil talepler listesini duyurdu.

Bununla da kalmadı üç konfederasyon kendi mücadele takvimlerini ilan etti.

  • Türk-İş, 20 Ağustos'ta birçok şehirde basın açıklaması yaparak 'Zordayız, geçinemiyoruz' dedi. Ardından 26 Ağustos'ta Çerkezköy'de bölge mitingi yaptı. Sırada 3 Eylül'de Zonguldak'ta yapılacak miting var.
  • Hak-İş, 23 Ağustos'ta Kayseri'de 'Haklarımız için meydandayız' diyerek bir miting düzenledi.
  • DİSK, Eylül ayında 81 ilde hayata geçireceği eylem takvimini duyurdu.

Bunların hepsi gerekli ve yerinde eylemlilikler. Fakat sermaye yanlısı iktidara geri adım attıracak olan sendikaların birleşik mücadelesidir. Sendikalı işçiler birleşip mücadeleye atılırsa, sendikasız çoğunluk da onlarla birlikte olur.

Türk-İş'in 1 Ekim'de meclis açılığında Ankara'nın ortasında miting yapacağını ilan etmesi, birleşik mücadele, dayanışma ve kazanmamız için bir fırsat olabilir.

İşçi, memur, sözleşmeli, sendikalı, sendikasız tabandan bu mitingi inşa etmeye girişirsek rüzgarı tersine döndürebiliriz.

Bültene kayıt ol