Bayraklı Belediyesi'nde memur maaşlarında kriz

15.05.2024 - 09:20
Haberi paylaş

Belediyelerdeki borç yükünün faturası işçi ve emekçilere çıkarılmaya devam ediyor. Bir süredir maaş kriziyle çalkalanan Bayraklı Belediyesi'nde bu kez memurlar kesintiyle karşılaştı. Belediye Başkanı İrfan Önal göreve gelir gelmez mali tablodaki sıkıntıları gerekçe göstererek maaşları ödeyemez durumda olduklarını açıklamış ve çalışanlardan kendilerine zaman verilmesini istemişti. 

Geçtiğimiz ay belediye işçilerinin maaşlarını yüzde 15 oranında kesintiyle yatıran Bayraklı Belediyesi bu kez de memurların maaşlarından kesinti yaparak gündeme geldi. Yapılan kesintiye tepki gösteren Tüm-Bel Sen ve Tüm Yerel Sen'de örgütlü memurlar, belediye binası önünde bu durumu protesto etti. 

Belediye başkanı İrfan Önal'ı açıklama yapmaya davet eden memur sendikalarına üye çalışanlar Önal'ın yanlarına gelmelerini bekledi. İrfan Önal tepkiler karşısında eylem alanına gelerek memurlara mali tablodaki durumu anlattı.

Tüm Bel Sen ve Tüm Yerel Sen temsilcileri ayrıca daha önce yaptıkları toplu sözleşmeye uyulması çağrısında bulundu. Belediye Başkanı Önal bir süre önce memurların toplu sözleşmesinde yer alan Sosyal Denge Tazminatı'ndaki ikramiyenin fazla olduğunu ve bunun aşağıya çekilmesi gerektiğini savunmuştu.

Bültene kayıt ol