Kocaeli'nde tarihi öğretmen grevi ve kitlesel miting

11.05.2024 - 10:43
Haberi paylaş

İstanbul'da bir lise öğrencisinin okul müdürü İbrahim Oktugan’ı öldürmesine karşı Kocaeli'nde eğitim sendikaları bir araya geldi. Binlerce öğretmen greve çıktı ve miting yaptı.

Marksist.org okuru Eğitim Sen üyeleri, Kocaeli'nde yapılan büyük protestoyu şöyle anlattı:

Kocaeli'de bugün (11 Mayıs) Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Birsen, Türk Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın ortaklaşa düzenledikleri şiddet karşıtı miting binlerce öğretmenin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Tüm sendikaların bir arada eylem kararlığını göstermesi, katılımın kat be kat artmasına çok büyük katkı sağlamıştır. Coşkulu binler hep bir ağızdan bakanlığa ve hükümete bu konudaki tepkilerini, isteklerini açık bir biçimde göstermiştir. Eylem pek çok sendikanın ortak ses çıkarması ile kesinlikle çok daha fazla değer kazanmıştır.

Kocaeli'de bu kadar kalabalık  bir öğretmen grevi daha önce hiç yaşamamıştır. Bu güzelliğe gölge düşüren tek olumsuz durum ise Özel Sektör Ögretmenleri Sendikası temsilcisinin konuşmasının özellikle Eğitim-İş sendikası tarafından engellenmesi oldu. Bu rahatsız edici duruma Eğitim Sen karşı çıktı. Ortak eylem sonlandıktan sonra özel sektör öğretmenleri sendikasının temsilcisi etrafında toplanarak konuşmasını yapması sağlanmıştır. Konuşması sırasında sık sık 'birleşe birleşe kazanacağız' ve 'eğitim sektöründe ayrımcılığa hayır' sloganları atılmış ve coşkuyla tamamlanmıştır.

Bültene kayıt ol