DİSK Basın-İş: İsrail gazetecileri öldürmeye son ver!

27.02.2024 - 08:51
Haberi paylaş

DİSK Basın-İş, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de öldürülen 100 gazeteci için Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

Sendika üyeleri "Katil İsrail, işbirlikçi Almanya", "Nehirden denize özgür Filistin", "Filstin'e özgürlük, İsrail'e boykot sloganlarını attı.

Eylemin gerçekleştiği 26 Şubat,  Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’nun (IFJ) ve Filistin Gazeteciler Sendikası (PJS) tarafından Filistinli Gazetecilerle Dayanışma Günü ilan edilmişti.

DİSK Basın-İş’ten Vecih Cuzdan yaptığı konuşmada, "İsrail 7 Ekim’den bu yana 100’den fazla gazeteciyi katletti. Bunların neredeyse hepsi sahada, üzerlerinde “PRESS” yazan yeleklerle çalışırken, hedef alınarak vuruldu. Savaş suçu işleyen devletler, suçlarının duyulmaması için her yerde gazetecileri hedef alıyor, onları mesleklerini yapmaktan vazgeçirmeye, yıldırmaya çalışıyor. Dünya Filistin’de olup bitenleri, ölümü ve sakat kalmayı göze alarak çalışan kahraman gazeteciler sayesinde takip ediyor"  dedi.

İsrail'e destek veren devletler kınanırken, Türkiye hakkında da şunlar söylendi:

"Türkiye’de ise AKP iktidarının sözcüleri kürsülerde Filistin’e sahip çıkarken bir yandan da İsrail’le ticari ilişkiler hız kesmeden devam ediyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre 2023’ün son 3 ayında İsrail ile ihracat bedeli toplamı 1 milyar doları aştı. Türkiye’nin İsrail’e en çok ihraç ettiği ürünler ise silah sanayisinde en çok kullanılan çelik ve kimyevi maddeler.

Bugün, Filistinli gazetecilere desteğimizi burada ifade etmemizin sebebi budur. O yüzden bir kere daha haykırıyoruz: Filistin’e özgürlük, İsrail’e boykot."

 

Bültene kayıt ol