Toplu sözleşme görüşmeleri başladı, KESK meydanlara çıktı

02.08.2023 - 10:46
Haberi paylaş

İktidar ve memur sendikaları arasında ücret pazarlıklarının başladığı gün, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 81 ilde eylem yaparak taleplerini duyurdu.

KESK grevli toplu sözleşme, yoksulluk sınırının üzerinde ücret, güvenceli istihdam, demokratik ve adil bir çalışma yaşamı, halktan yana bir kamu hizmeti ve temel gelir güvencesi istiyor.

1 Ağustos'ta Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde açıklama yapan KESK'liler “Sefalet ücretini kabul etmeyeceğiz. Gerçek bir toplu sözleşme olması için masada taleplerimizi ileteceğiz” dedi.

KESK Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik "Tüm kamu emekçilerine şunu söylemek istiyorum. Kamunun talan sorunu hepimizin sorunu. Kemer sekme politikalarına karşı, enflasyonist politikaya karşı tüm yurttaşlara bir çağrı yapıyoruz. Hep birlikte KDV artışlarına hayır diyelim. MTV’ye ve ÖTV’ye hayır diyelim. Ücretsiz ulaşım hakkı için birleşelim. Ancak birleşirsek bu baskıcı rejimi geriletebileceğimizi söylüyoruz. 10 ağustos tarihinde tüm kamu emekçileri bu mücadeleyi büyütecek. 10 Ağustos tarihi itibariyle bir günlük iş bırakma kararı aldığımızı duyuyoruz. Bugün sağlık emekçileri bu startı verdi. Eylül ayı itibariyle yapacağımız eylemler ile mücadeleyi daha da güçlendireceğiz de buradan söyleyelim. Gelin hep birlikte mücadele edelim” çağrısını yaptı.

Bültene kayıt ol