Sağlık emekçileri birleşti: 1-2 Ağustos'ta grev var

25.07.2023 - 08:42
Haberi paylaş

19 sendika ve 2 aile hekimliği federasyonu, sağlık emekçilerinin ortak taleplerini savunmak için Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu’nu (SABİM) kurdu. 

Platform, 1-2 Ağustos günlerinde iş bırakma eylemi yapacak.

Platformun kurucularından olan Sağlıkçı Birliği Sendikası Sözcüsü Furkan Altuk şu açıklamayı yaptı:  

“Sağlık alanında hizmet sunan 21 STK ile birlikte sağlıkta yaşanan olumsuz işleyişe ‘DUR’ diyebilmek ve üyelerimizin her türlü hak hukuk mücadelesinde çok daha etkili olabilmek için kısa adı  ‘SABİM’ olan ‘Sağlık ve Sosyal Hizmet Birlik ve Mücadele Platformu’nu oluşturduk. Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına karşı yapılan her türlü haksız, hukuksuz eylemin karşısında duracak etkili ve uzun süreli ortak eylemselliklerle üyelerimizin hakkını aramaya devam edeceğiz.

Etki sahibi olan bizlere yetki verilmesi için tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını SABİM çatısı altında verilecek ortak mücadeleye davet ediyoruz. SABİM Platformu’na Sağlıkçı Birliği Sendikası olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yaşadığı olumsuzluklar adına katılım göstermiş olup, Platformun aldığı kararları yine sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ortak menfaatini gözeterek uygulayacağımızı ilan ediyoruz. Bu vesileyle toplu sözleşme masasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hakkını almak için elimizden geleni yapacağız."

Grev

Basın açıklamasından sonra, SABİM Platformu tarafından “1-2 Ağustos İş Bırakma Eylemi”nin düzenleneceği açıklandı. Platform üyeleri, sonuç alınıncaya kadar bu eylemlere kararlılıkla ve arttırarak devam edeceklerini vurguladılar.

Bültene kayıt ol