Yeni asgari ücret aynı sefalet

20.06.2023 - 12:28
Haberi paylaş

İktidar, patronların istediğini yaptı. Asgari ücret yine açlık sınırında tutuldu. Üstelik yapılan artış gelecek ay eriyecek. Yüzde 34 zam ile 11 bin 402 lira olabilen asgari ücret, yoksulluk sınırının 22 bin 350 TL altında bırakıldı.

Yeni ücretin tutarı 488 dolar. Patron örgütü TİSK'in başkanı 500 dolara çıkarılmasına şiddetle karşı çıkmıştı. 500 dolar sözünden dönen iktidar, TİSK'in dediğini uyguladı.

İktidar ve patron temsilcileriyle pazarlık masasına oturan Türk-İş'in Genel Başkanı Ergün Atalay kararı şöyle değerlendirdi:

"Geçen yıl ara zamda yüzde 30 civarı zam verilmişti. Bugün yüzde 34. Asgari ücreti artırıp enflasyon belli bir noktaya gelmezse önemi kalmıyor.  İnşallah enflasyon belli bir noktaya gelir de alım gücümüz korunur. Pazardaki, marketteki fiyatların kontrol altına alınması temennimiz. Yoksa bu zamların anlamı kalmıyor."

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK Temmuz ara zammı pazarlıklarında herhangi bir ücret talebinde bulunmadı. Fakat asgari ücretin insanca yaşam seviyesine çıkarılması için mücadele devam edecek. Temmuz'dan Aralık'a kadar sendikalar birleşik mücadele yürütürse, iktidar ve patronlar bu kadar rahat davranamaz. 

Bültene kayıt ol