Pakkens Valf fabrikasında sendika düşmanlığına karşı direniş

18.06.2023 - 11:19
Haberi paylaş

Bursa'da 430 kişinin çalıştığı Pakkens Valf fabrikasında Türk Metal Sendikası’na üye bir işçinin kovulmasına karşı direniş başladı. Fabrikada üretim durdurdular.  

Türk Metal Sendikası Orhangazi Şube Başkanı Erdinç Sazbiçer, Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde süren mücadeleyi şöyle anlattı:

'2022'den itibaren sendikamız fabrikada yetkiyi almış durumdaydı. İşveren buna itiraz etti.' 

"Sürece ilişkin üyelerimize bilgi veriyorduk. Davayı kazanma ihtimalimiz olduğu için fabrikada sözcü üyelerimizden birini işten çıkardılar.” 

“Çalışma barışının sağlanması için ve sendikayla masaya oturulması için işveren vekillerine ulaşmaya çalıştık ancak yanıt alamadık. İşçiler iş durdurduğu için işveren 3 Temmuz’a kadar üretimi durdurdu.”

Bir işçi, işten çıkarılan arkadaşları geri dönünceye mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak yaşananları şöyle anlattı:

“Biz direnişe başladıktan sonra fabrikanın tuvaletlerini kapattılar. 2 gün sonra da herkesi yıllık izne çıkardılar. Bir haftadır direnişimiz sürüyor. Sendikamız yetkiyi aldı ancak bu süreç mahkemeye yansıdı. Bir buçuk yıldır da bu süreç devam ediyor. Sendikamızı tanısınlar ve insanca yaşayacağımız bir iş düzenini sağlasınlar istiyoruz.”

Bültene kayıt ol