'Bayram harçlığı değil emekli ikramiyesi istiyoruz'

13.06.2023 - 13:00
Haberi paylaş

DİSK Emekli-Sen üyeleri Ankara'da eylem yaptı. Ulus Meydanı'ndaki açıklamada öne çıkan talep 'Hiçbir biçimde asgari ücretin altına düşmeyecek şekilde yılda iki ikramiye olarak güncellenmeli' oldu.

DİSK Emekli-Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, şunları söyledi:

"Emekli maaşlarımız henüz cebimize girmeden ayın başında erimişken, bu ay sonunda resmi enflasyondan dahi etkilenmeyen tek kalem olan üç kuruş bayram ikramiyesini büyük müjdeler eşliğinde alacağız. Ne var ki bu ikramiye ne kiramızı denkleştirmemize, ne borçlarımızın bir nebze olsun azalmasına ne de soframıza et girmesine izin verecek. Oysa bayram ikramiyesinin amacı, emeklilerin bir nebze olsun nefes almalarını; çocukları ve torunlarıyla gönül rahatlığıyla bayramlaşmalarını sağlamaktır. Bu haliyle bayram ikramiyesi, amacından kopuk ve anlamsız bir ödemeye dönüşmüş durumdadır. Her bayrama eksi bakiye girip, her bayramdan biraz daha sıkıntıya düşerek çıkmak; her yeni bayramı biraz daha yoksul, biraz daha buruk karşılamak emeklilere reva görülmemelidir; görülemez” 

 “Talebimiz bu bayramda da nettir: Bu ikramiyenin ‘bayram ikramiyesi’ değil ‘emekli ikramiyesi’ adı altında değiştirilmesi ve hiçbir biçimde asgari ücretin altına düşmeyecek şekilde yılda iki ikramiye olarak güncellenmesi gerekmektedir. Taleplerimiz hakkımızdır. Haklarımızdan vazgeçmedik; bugün de vazgeçmiyoruz.” 

Emekliler İzmir'de de haykırdı

Emekli-Sen Ege Bölge Temsilciliği, Konak’ta yaptığı basın açıklamasında ‘Adil bir ikramiye, insan onuruna yakışır bir emeklilik zammı istiyoruz’ dedi.

Basın açıklamasında, ‘Yılgınlık yok direniş var’, ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’, ‘Yaşasın örgütlü mücadelemiz’, ‘Saraya değil emekliye bütçe’ sloganlarının atılırken ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz’, ‘Sadaka değil insanca yaşam istiyoruz’, ‘Emekliyim mutsuzum’, ‘Bayram harçlığı değil emekli ikramiyesi istiyoruz’ yazılı pankartlar pankartlar taşındı.

Bültene kayıt ol