KESK üyesi kamu emekçileri: İnsanca yaşayacak ücret istiyoruz

03.01.2023 - 13:05
Haberi paylaş

KESK üyesi kamu emekçileri yaptığı eylemlerle, “Ne Memur Sen'in satış sözleşmesi ne TÜİK'in sahte enflasyonu, insanca yaşayacak ücret istiyoruz” dedi.

KESK üyesi kamu emekçileri, TÜİK'in açıkladığı enflasyon sonrası ücretlerine yüzde 16 zam yapılacak olmasına tepki gösterdi.

İzmir, Muğla ve Bursa’da yapılan açıklamalarda, TÜİK enflasyonunun gerçeği yansıtmadığını dile getiren kamu emekçileri, “Ne Memur Sen'in satış sözleşmesi ne TÜİK'in sahte enflasyonu, insanca yaşayacak ücret istiyoruz” dedi.

KESK İzmir Şubeler Platformu TÜİK İzmir Bölge Müdürlüğü, BES Bursa Şubesi TÜİK binası, BES Muğla Şubesi de Vergi Dairesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Her gün yapılan zamlarla birlikte kamu emekçilerinin aldıkları ücretlerin geçimlerine yetmediği ifade edilen açılmada, TÜİK'in açıkladığı yüzde 16 zam oranlarının kabul edilemeyeceği belirtildi.

Açıklamada, “Memur Sen, 2023 yılının ilk altı ayı için yüzde 8 zam oranının altına imza atarak kamu emekçilerini satış sözleşmesine mahkûm etmişti. Bugün de TÜİK gerçeği yansıtmayan ve talimatla açıkladığı enflasyon oranları ile emekçileri mağdur etmeye devam ediyor. Açıklanan Aralık ayı TÜFE oranına göre, yüzde 16 oranında gerçeklikten uzak bir maaş artışı ile karşı karşıyayız.

TÜİK’in bile yandaş sendika Memur Sen’den daha fazla zam verdiği ironik bir durum sonrası kamu emekçisi ve emekliler bu akşam ekran başında Cumhurbaşkanı’nın maaş artışları ile ilgili nihai kararını bekleyecek. Cumhurbaşkanı ‘yüzde 87 memura zam yaptık’ diye reklam yapıyor. Ev sahipleri yüzde 250 zam yaptı haberin var mı? Memuru sefalete mahkûm eden bu zamları kabul etmiyoruz. Tüm kamu emekçilerine yoksulluk sınırın üzerinde bir ücret açıklaması bekliyoruz” denildi.

Bültene kayıt ol