KHK ile ihraç edilen emekçiler için eylem yapıldı

15.09.2022 - 14:01
Haberi paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işe iade talebiyle 219. haftada oturma eylemlerine yeniden başladı.

Karşıyaka İskele karşısında bir araya gelen kamu emekçileri, "Zafer direnen emekçinin olacak", "KHK'ler gidecek biz kalacağız", "İşimizi geri alacağız" sloganları atarken kitle adına açıklamayı Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Veysel Beyazadam açıklamada şunları söyledi:

"Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu emekçisi kıyımı olarak da nitelendirilen işlerinden ihraç etme eylemi, ülke hukuk tarihine karanlık bir leke olarak giren Kanun Hükmünde Kararnamelerle yani KHK'lerle gerçekleştirildi. Zamanın adalet bakanının basına ifadesinde itiraf ettiği gibi 'adli değil, idari tasarrufla' insanlar işlerinden ihraç edildiler.

KHK'ler sonucu oluşan hukuksuzluk içerisinde eğitim işkolunda ortaya çıkan sayılar şöyle:

  • KHK ile işlerinden ihraç edilen üye sayımız: 1602
  • Komisyon kararı ile göreve iade edilen üyelerimiz: 538
  • Komisyonun ret kararı verdiği üyelerimiz: 812
  • Komisyonda dosyası bekletilen üyelerimiz: 232
  • Komisyon kararı ile göreve iade edilme oranı: yüzde 40
  • Komisyon kararı ile göreve reddedilme oranı: yüzde 60

Söz konusu ihraçlar için temellendirilen gerekçeler insan aklıyla dalga geçmek ve hukukun vicdani temeller üzerine oturtulmadığının ispatıdır. İnsanlar için zaten zor olan yaşam koşulları ihraç arkadaşlarımız için daha yakıcı hissedilmektedir. Diyoruz ki; gelin bu toplumu daha fazla germeyin. Toplumsal huzurun ve barışın ilk adımı olarak işlerinden ihraç ettiğiniz arkadaşlarımızı işlerine iade edin. KHK'leri iptal edin. Tüm emek ve demokrasi güçlerini de bu uğurda mücadele etmeye davet ediyoruz.

Bültene kayıt ol