Polis ablukasına alınan öğretmenler: ‘Özel Meslek Kanunu iptal edilsin’

İşçilerin işverenleri protesto etmesi ve taleplerini duyurması bir haktır. İşveren MEB önüne yürümek isteyen öğretmenlerin demokratik haklarını kullanmaları polis zoruyla engellendi.

Sendikalaşma girişimi başlatan özel öğretmenler, geçen hafta polisi şiddetiyle karşılaşmıştı.

İktidarın yeni dayatması olan Özel Meslek Kanunu’nun iptal edilmesi için Bakanlığa yürümek isteyen KESK’e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın (Eğitim Sen) genel merkezi polis ablukasına alındı. Sivil ve üniformalı polisler, sendika yöneticilerinin binadan çıkışını kalkanlarla iterek engelledi.

Eğitim Sen’in Ankara şube binalarında toplanan öğretmenler MEB’e yürümek istedi. Onlar da polis ablukasına alındı.

Tüm baskılara pankartlar ve dövizler taşıyan, slogan atan yüzlerce eğitim emekçisi basın açıklamalarını yaparak seslerini duyurdu.

ilginizi çekebilir

raw_lgbtiler-validen-hesap-soruyor_294527150
LGBTİ+'lar üzerindeki baskılara son! 11. Yargı Paketi mantığı kabul edilemez!
photo_5789815919210073206_y
Akademik Haklar ve Dayanışma Çalıştayı toplandı
skynews-morgan-mcsweeney-keir-starmer_7159229
Siyasi danışmanı MorganMcSweeney'nin istifasının ardından Starmer'ın günleri sayılı