İBB sözünü tutmadı, Ağaç AŞ işçileri yeniden direnişe geçti

05.09.2022 - 13:30
Haberi paylaş

İstanbul Belediyesi'ne bağlı Ağaç A.Ş.'de çalışan işçiler, ücretlerinin düşük tutulduğunu, İmamoğlu yönetiminin verdiği sözleri tutmadığını söylüyor. Kazanana kadar İBB önünden ayrılmayacaklar.

DİSK'e bağlı Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası'nda örgütlenen işçiler, Saraçhane'deki İBB binası önünde taleplerini kazanıncaya kadar direniş başlattı. İşçiler geçen Haziran ayında düşük ücrete karşı mücadeleye başlamış ve İBB yönetimi ile müzakere yürütmüştü. Geçen 2 aydan fazla zamanda enflasyon hızla artarken, Ağaç A.Ş. işçilerinin ücretleri düşük tutulmaya devam etti. Bunun üzerine işçiler tekrar direnişe geçti.

Marksist.org yazarı Çağla Oflas, İBB önünden şunları aktardı:

- Konuşmalarda "Doğalgaz zammı, okul zammı,  elektrik zamları var. Bizi açlık ücretlerine çalıştıramazsınız" denildi.

- "Bize ekmek yoksa size huzur yok", "Birleşe birleşe kazanacağız" sloganları atılıyor.

- Sendika yetkilisi işçileri tehdit eden Ağaç A.Ş yetkililerini uyardı ve onları teşhir edeceklerini söyledi.

- Görüştüğümüz işçiler şunları söyledi:

"İştiraklerinden çalışanlara yüzde 46 zam yapmalarına rağmen Ağaç AŞ. çalışanlara 5.500 asgari ücret veriyor. Ayda 900 TL yemek, araç kullananlara 600 TL yol desteği veriliyor. Ek iş yapmamız da şirket yönetimi tarafından yasaklandı. DİSK'te örgütlendiğimiz ve eylem yaptığımız cezalndırılıyoruz. CHP'ye, Ekrem İmamoğlu'na öfkeliyiz.

- Yapılan ara görüşmelerde İBB yönetimi yüzde 40 zam yapacaklarını söylemiş. İşçiler sözleşme imzalanana kadar alandan ayrılmayacaklarını söylüyor.

- İBB yönetiminin güvenlik soruşturması sonucu işten çıkartılan işçiler de bir açıklama yaptı. Haklarında yapılan işlemin hukuka, anayasaya ve masumiyet karnesine aykırı olduğunu bilen İBB yöneticilerinin, yaklaşan seçimler nedeniyle, uzerlerindeki baskıyı hafifletmek için böyle davrandıkları söylediler. Ve işe geri dönme taleplerini tekrarladılar.

Bültene kayıt ol