İnşaat işçileri haklarını istiyor, polis gözaltına alıyor

12.08.2022 - 16:21
Haberi paylaş

İstanbul Ataşehir'de Halkbank Plazası'nı inşa eden ana şirket, işçilerine ücretlerini ödemiyor ve haklarını vermiyor. Bu durumu Emlak Konut GYO önünde protesto eden İnşaat-İş sendikası üyeleri zor kullanılarak gözaltına alındı.

YDA Group bağlı Finans Merkezi Şantiyesi’nde çalışan işçiler ihbar ve kıdem tazminatları, 45 saat üzeri mesaileri ve hafta ile bayram tatilleri için direnişe geçmişti.

E-5 yolu üzerinde bulunan şirkete  “Gemileri yaktık geri dönüş yok” sloganıyla yürüyen işçiler, taleplerini almak için binaya girmeye çalıştılar. Fakat özel güvenlik tarafından darp edildiler.  

Mücadele Emlak Konut önüne taşındı. Burada barışçıl bir şekilde seslerini duyurmak isteyen işçiler polisin engellemesiyle karşılaştı.

Bir işçi barışçıl eylemlerinin anayasal bir hak olduğunu vurgulayarak valilik ve kaymakamlığın yasadışı davrandığını, polisin 'dağılın' talebine uymayacaklarını belirtti. Diğer bir işçi ise şunları söyledi: "Ülkenin her yerinde işçi direnişleri var. Çalışma Bakanlığı, iktidar, valilik, kaymakamlık işçilerin haklarının gasp edildiğini görmüyor. Gasp edilen haklarını isteyen işçilere saldırıyor. Korkmuyoruz, geri gitmiyoruz vazgeçmiyoruz."

Kol kola giren işçiler "İnşaat işçisi köle değildir" diyerek oturma eylemine geçti. Polis ise eylem yapan 10 işçiyi yaka paça gözaltına aldı.

Müdahale sırasında gazeteci Zeynep Kuray da gözaltına alındı. Türkiye Gazeteciler Sendikası Kuray'ın gözaltına alınmasını protesto ederek derhal serbest bırakılmasını istedi.

Bültene kayıt ol