Oyak Renault’da işçi kıyımı

Bursa’daki Oyak Renault fabrikasında üretime ara verilmesinin ardından 238 işçi işten çıkarıldı. Fabrikada çalışanlara göre işten atılanların yerine düşük ücretle daha fazla çalıştırılacak yeni işçiler alınacak.

Türkiye’nin en büyük 9. sanayi şirketinde işçi kıyımı yaşanıyor.

7 bine yakın işçinin çalıştığı Oyak Renault fabrikasında “revizyon” gerekçesiyle üretime 24 günlüğüne ara verilmişti.

Bu süre içinde aralarında emekliliği gelen az sayıda kişinin bulunduğu 238 işçi işten çıkarıldı. İşçileri tek tek çağırıp ‘haklarını verelim çık’ dediler.

238 işçi, çalışan sayısının gerekenden fazla olduğu için işsiz bırakılmadı. Yerlerine genç işçilerin alınması, bunların düşük ücretle ve daha uzun saatlerde çalıştırılması bekleniyor.

Fabrikada örgütlü olan Türk-İş’e bağlı Türk Metal sendikası işçi kıyımına sessiz kalırken, işçiler çareyi sosyal medyada yaşananları duyurmakta buldu.

İşçi kıyımına dair yorumların ortak noktası fabrikada mücadelenin gerekliliği.

ilginizi çekebilir

G4NTBl5WkAAXpHn
11. Yargı Paketi’ne karşı mücadele baskılara rağmen büyüyor
WhatsApp Image 2025-10-26 at 18.47
(Dosya) 11. Yargı Paketi çöpe, çözüm birleşik mücadelede
167538
Bütün demokratik kamuoyu harekete geçmeli