EnerjiSA işçileri polis barikatını aştı ve Sabancı Kulelerine ulaştı

28.04.2022 - 11:32
Haberi paylaş

Hukuksuzca işten atılan ve dört hafta boyunca Başkent Elektrik Genel Müdürlüğü önünde direnişlerini sürdüren EnerjiSA-Başkent Elektrik işçileri, Ankara’dan İstanbul’a başlattıkları yürüyüşü tamamladı. DİSK'e bağlı Enerji Sen üyesi işçiler Eskişehir, Bursa ve Kocaeli'ndeki eylemlerinin ardından İstanbul 4. Levent’te bulunan Sabancı Center’a ulaştı.

Çok sayıda işçinin katıldığı eyleme polis engel olmak istedi ama başaramadı. Polis barikatını aşan işçiler Sabancı Kuleleri önüne ulaşarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

DİSK/Enerji-Sen'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda "Polis barikatlarını yıkan enerji işçileri, @SabanciHolding önünde. Emeğimiz sizin kulelerinizden, kurdurduğunuz barikatlardan büyüktür! enerji işçisi kazanacak" ifadeleri kullanıldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Sabancı Kuleleri önünde yaptığı konuşmada DİSK olarak bütün güçleriyle EnerjiSA işçilerinin ve DİSK/Enerji-Sen’in haklı mücadelesinin arkasında olduklarını ifade etti. Çerkezoğlu, Sabancı’ya da çağrı yaptı ve bu hukuksuzluğa son verilmesini istedi.

Çerkezoğlu’nun ardından söz alan DİSK/Enerji-Sen genel Başkanı Süleyman Keskin, destek verenlere teşekkür ederek “Bu coşkuyu 1 Mayıs’ta alanlara taşıyacağız. Arkadaşlarımız işbaşı yapmazsa ayın 9’unda bu kapının önünde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bültene kayıt ol