Şişecam fabrikalarında anlaşma sağlanamadı, işçiler eyleme hazır

20.03.2022 - 10:10
Haberi paylaş

Kristal-İş sendikası ile Türkiye Şişecam Fabrikaları yönetimi arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. İşçiler haklarını almak için eylemlere başlayacak. 

Bugün yapılan son görüşmede Şişecam işvereni 3 yıllık toplu sözleşme ve altı aylık yüzde 48 zam veya 2 yıllık toplu sözleşme ve altı aylık yüzde 30 zam teklif etti.

Kristal-İş sendikası ise 2 yıllık toplu sözleşme ve ilk 6 ay için yüzde 64 zam istiyor.

Görüşmelerde anlama sağlanamadı ve oturumlara son verildi.

Kristal-İş Sendikası 21 Mart’ta düzenleyeceği genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısında son kararını verecek.

İşçilerin konu ile ilgili yorumu şöyle oldu: İşveren 3 yıllık zammı fazlaymış gibi gösterip, işçileri 3 yıllık toplu sözleşmeye razı etme derdinde.

Toplantı sonrası bir grup cam işçisinin yayınladığı bildiride sendikanın taslağına sahip çıkması, işverene asla taviz vermemesi isteniyor ve şu görüşler açıklanıyor:

Şunu tüm cam işçisi aklına kazımalı. İşveren hiç bir zaman hiç bir hakkı kolayca vermedi, vermeyecek. Reva görülen bu muameleden sonra yapılması gereken mevcut taleplerimizin arkasında sonuna kadar durmaktır. 

Biz bütün sendika yöneticilerinin de aynı şeyi düşündüğünü umuyoruz. Pazartesi yapılacak başkanlar kurulunda eylem kararları alınmalı. 

Şunu hiç kimse unutmasın. Cam işçisi her türlü eyleme direnişe greve her zaman hazırdır. 

Genel merkez, sürekli tavizler vererek, sözleşmeyi taslağın dışında imzalayabileceğinin sinyallerini veriyor. Bunu perçinlemek için de genişletilmiş başkanlar kurulunu toplamaktadırlar.

Tüm şube başkanlarının bu taslağa sıkı sıkıya sahip çıkmaları şarttır. 

Cam işçileri olarak, kıdem yılından, kök ücretten ve tüm kazanılmış haklarımızdan asla taviz vermeden taslağa sahip çıkmalıyız. Masa ortadan kalktıysa zaman mücadele zamanıdır.

Bültene kayıt ol