Bakırköy Belediyesi'nde 18 işçinin işten atılması protesto edildi

24.02.2022 - 10:24
Haberi paylaş

Bakırköy Belediyesi'nde 10’u greve katılan toplamda 18 işçi işten atıldı. Türk İş’e bağlı Belediye İş-Sendikası Belediye önünde yaptığı açıklamayla işten atmalara tepki gösterdi.

Polis Bakırköy Özgürlük Meydanında toplanıp belediye binası önünde açıklama yapmak isteyen Belediye İş- Sendikası üyelerine barikat kurdu, işçilerin kararlı tutumu karşısında barikat açıldı.

Açıklamaya Türk-İş'e bağlı sendikalar, Deriteks, Liman-İş, DİSK/Gıda-İş, Tüm-Bel-Sen, siyasi parti temsilcileri ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi.

25 Ekim 2021 tarihinde 2020-2022 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesinin imzalanması talebiyle Bakırköy Belediye işçileri greve çıkmıştı. 100 gün süren grevin ardından sözleşme imzalanmış işçiler iş başı yapmıştı. Sözleşmenin imzalanmasının üzerinden 1 ay bile geçmeden Bakırköy Belediyesi'nde 10’u greve katılan toplamda 18 işçi işten atıldı, kadrolu 85 işçinin görev yeri değiştirildi.

Bakırköy Belediye binası önünde açıklama yapan Belediye İş-Sendikası 2’Nolu Şube Başkanı Savaş Doğan Bakırköy Belediyesi’nde akıl ve mantık dışı bir yönetim anlayışının hâkim olduğunu belirterek, "Bu anlayış, Bakırköy Belediyesi’nde sorunları çözmeye, hizmet üretmeye odaklı bir yönetim anlayışı değil, aksine sorun yaratmaya, suni krizlerle ayakta kalmaya yönelik bir anlayış. Bu anlayış, işçiye, emekçiye emeğinin karşılığını vermeye değil, aksine onları maddi ve manevi olarak cezalandıran, emek ve emekçi düşmanı bir anlayış. Bu anlayış halka hizmet etmek, emekçiye hakkını vermek yerine, yapay krizlerden beslenen bir anlayış” dedi.

 

Bültene kayıt ol