Antikapitalist Çalışanlar: Direnmek haktır!

09.02.2022 - 11:41
Haberi paylaş

"Hakları için mücadele eden Migros depo işçilerinin yanındayız" diyen Antikapitalist Çalışanlar, Migros patronunun işten çıkarmalarını ve polisin işçileri gözaltına almasını kınadı:

Migros yönetimi, Esenyurt deposunda hakları için iş bırakan işçileri işten atmaya başladı. Haklarını savunmak için bir haftadır mücadele eden işçiler dün polis tarafından depodan çıkarılarak gözaltına alındı.

Migros patronu geçen hafta, resmi enflasyonun yüzde 50, gerçek enflasyonun yüzde 114 olduğu koşullarda, işçilere yüzde 8 zam teklifini dayatmıştı. Bunun üzerine işçiler Esenyurt depoda iş bıraktı, aynı zamanda oturma eylemine başladı. 

Bunun adı işten atma saldırısıdır

İşçilerin eylem kararı vermesinin ardından şirket yönetimi dün işten atma saldırısını devreye soktu, ilk aşamada 120 işçi işten atıldı. İşten atılan işçiler aynı zamanda polis tarafından gözaltına alındı.

Dört bir yanda eylemler var

Sadece Migros’ta değil, Türkiye’nin dört bir yanında işçiler eylemde, sefalet ücretlerini kabul etmiyorlar, insanca yaşayabilecekleri bir ücret istiyorlar. 

Patronlar ise bu mücadeleyi kırmak için işçileri işten atıyorlar. Saatlik ücretlerine 1 ekmek parası kadar (4 lira) zam isteyen işçiler işten atılıyor.

Sermaye bencildir

Patronlar, pandemi döneminde hayatları pahasına çalışan işçilerin sırtından kazandıkları milyarlarca liranın en ufak bir bölümünü işçilerle paylaşmak istemiyorlar. 

Migros’ta işçiler kölelik koşullarında çalışmaya zorlanıyor. Migros patronunun da üyesi olduğu TÜSİAD, yeri geldiğinde iktidara özgürlük ve demokrasi nutukları atıyor, ama söz konusu işçilerin hakları olduğunda patronlar polisi devreye sokmaktan, işçileri gözaltına aldırmaktan çekinmiyorlar.

Geçen yıl hakları için işi durduran Migros işçileri, bu defa da haklarının gasp edilmesine izin vermeyecek, kendisine dayatılan sefalet ücretine razı olmayacak.

İşçi sınıfı bir arada, birleşerek ve mücadele ederek haklarını kazanacak.

Migros işçilerinin haklı eyleminin yanındayız. Herkesi Migros işçileriyle dayanışmaya çağırıyoruz.

Birleşen işçiler yenilmez!

Bültene kayıt ol