MESS yüzde 17 dedi, metal işçileri greve hazırlanıyor

29.12.2021 - 14:42
Haberi paylaş

Metal toplu iş sözleşmelerindeki anlaşmazlık devam ederken, patronların yeni sefalet teklifi sendikalar tarafından reddedildi.

Patronların örgütü MESS daha önce yüzde 12 zamda ısrar etmiş, bunun üzerine yetkili sendika Türk Metal pazarlık masasından kalkarak grev kararı almıştı.

Türk Metal ve Birleşik Metal-İş üyesi işçiler, fabrikalarda ve şehir merkezlerinde eylemlere başlamıştı.

MESS'ten gelen yeni teklif ise yüzde yüzde 17 oldu. Kasım ayındaki resmi enflasyon oranı yüzde 22 iken ve gerçek enflasyon bunun iki katı kadar hesaplanırken, işçilerin sırtından devasa bir servet edinen metal patronları işçilere sefalet zammını dayatmaya devam ediyor.

Türk Metal, MESS'in teklifini reddetti. Birleşik Metal-İş ise şu duyuruyu yaptı:

"Sendikamız, metal işçilerinin beklentisine yanıt vermekten çok uzak bu teklifi kabul etmemiş, işçilerin haklı talep ve beklentilerine uygun bir teklif beklediğimizi belirtmiştir.

Sendikamız Birleşik Metal-İş, sadece kendi üyelerinin değil, Türkiye’nin dört bir yanındaki her bir metal işçisinin sorumluluğunu kendi omuzlarında hissederek, bugünden itibaren bu sorumluluğun gereğini yapacaktır.

MESS’in yapmış olduğu yeni ücret teklifi ile bu sözleşmenin masa da bitme olasılığı zayıflamıştır.

Bunun anlamı metal işçilerini greve davet etmektir.

Resmi arabulucu raporu 23 Aralık günü sendikamıza ulaşmış olup, süreç grev aşamasındadır.

Bundan sonra 6 işgünü öncesinden MESS’e tebliğ edilerek greve çıkılabilecektir. İşyerlerinin greve çıkma tarihlerinin belirlenmesi Sendikamızın gündemindedir.

Metal işçileri haklarını alana kadar mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerdir." 

Bültene kayıt ol