DİSK’ten asgari ücret eylemleri: Artık yeter, geçinemiyoruz

01.12.2021 - 11:18
Haberi paylaş

Asgari ücret görüşmeleri yaklaşırken DİSK, Türkiye’nin farklı bölgelerinde basın açıklamaları düzenledi. Eylemlerde konuşan DİSK temsilcileri; İşsizlik, pahalılık, zamlar ve faturaların işçilerin belini büktüğünü, emeğimize sahip çıkacaklarını belirttiler: “Milyonlarca işçi, emekçi, emekli adına, EYT’liler, geçinemeyenler, barınamayanlar adına haykırıyoruz.” 

“Ekonomik krizin ve pandeminin ağır koşullarını biz ödüyoruz. Türk Lirası değer kaybettikçe alım gücümüz düşüyor. 2022 yılı asgari ücretinin en az net 5 bin 200 lira olması için mücadeleyi hep birlikte büyütelim” çağrısında bulundular: “Üretimden gelen gücün kullanımı da dahil olmak üzere demokratik her türlü yöntemle direneceğiz. Gelin şalteri indirelim, genel greve çıkalım, bu işe artık dur diyelim.”

Gebze eylemi

Gebze’de yaklaşık 1500 DİSK üyesi işçi kitlesel yürüyüş ve miting yaptı. Sokakların “Vergide adalet istiyoruz”, “İşçiler açken patronlara huzur yok”, “Hükümet istifa”, “Patronlara değil emekçiye bütçe”, “Direne direne kazanacağız”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganlarıyla yankılandığı mitinge metal ve lastik işçileri yoğun katılım sağladı.

İstanbul eylemi

İstanbul’da Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanan DİSK üyesi işçiler, “Geçinemiyoruz” diyerek asgari ücretin net 5 bin 200 lira olmasını istedi. Düzenlenen basın açıklamasına işçiler Kadıköy Boğa Heykeli’nden İskele Meydanı’na sloganlarla yürüyerek geldi. 

Yüzlerce işçinin toplandığı meydanda “Hükümet istifa”, “Saraya değil, emekçiye bütçe”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganları atıldı. DİSK’in açıklamasına KESK üyeleri de destek verdi. 

İzmir eylemi

DİSK Ege Bölge Temsilciği ve bağlı sendikaların İzmir Şubeleri “Artık yeter, geçinemiyoruz” diyerek Basmane Meydanı Kültürpark Dokuz Eylül kapısı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi Genel-İş Sendikası binası önünde toplanan şube yöneticileri ve işçiler, “İşçi memur el ele genel greve”, “Hükümet istifa” sloganları eşliğinde açıklamanın yapıldığı alana yürüyüş gerçekleştirdi.

Mersin, Antalya ve Adana’da eylem

Mersin, Antalya ve Adana’da “Geçinemiyoruz, artık yeter” diyerek yapılan eylemlerde; işçilerin, üretimden gelen güçleriyle beraber her türlü demokratik yöntemi kullanarak direnecekleri ve kara kışı işçi baharına çevirecekleri vurgulandı.

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol