Bakırköy Belediyesi işçileri grevde: 'Herşeye zam var işçiye yok!'

26.10.2021 - 18:03
Haberi paylaş

Bakırköy Belediyesi’ne bağlı BUYAŞ firmasında çalışan işçiler üç yıldır zam alamadıkları gerekçesiyle greve başladı. Belediye önünde toplanan işçiler belediye başkanı Bülent Kerimoğlu’nu protesto etti.

Bakırköy Belediyesi’ne ait Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde çalışmakta olan ve belediyeye ait BUYAŞ firmasında çalışan Türk-İş’e bağlı Belediye-İş’e üye işçiler grevlerinin üçüncü günündeler. İşçiler Bakırköy Belediyesi’nin önünde grev çadırı kurdular.

Belediye İş Sendikası ile Bakırköy Belediyesi arasında yürütülen görüşmeler olumsuz sonuçlandı. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu işçilere zam yapılmayacağını bildirdi. İki gündür ellerinde bulunan pankartlar ve sloganlarla Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nu protesto eden işçiler haklarını alana kadar grevlerini sürdüreceklerini belirtti.

Bakırköy Belediyesinde 12 yıldır işçi olarak çalışan İsmail Uluçay devletin verdiği zam oranından başka bir zam istemediklerini belirterek “Biz Bakırköy Belediyesi’nden devletin memura verdiği enflasyon oranında zam istedik. Ancak Bakırköy yönetimi bize sıfır zam teklif etti. Biz en son 2017 yılında sözleşme yaptık. O zamandan bu yana zam alamadık. Her ürünün fiyatı artıyor ancak biz 2017 yılında yapmış olduğumuz toplu sözleşme ile kaldık. Mart ayından bu yana görüşmeler devam ediyor. Bu görüşmelerde de bize sıfır zam teklif edildi. Biz şuan işçi arkadaşlarımızla karar aldık ve greve çıktık. Biz bu grevi bir yıl sürdürecek azme sahibiz. Aramızda da bunu konuştuk. Bize ’işçilerin zammını karşılayacak gücümüz’ yok dediler. Biz asgari ücret alan inanlarız. Çok fazla ücret alan insanlar değiliz” diye konuştu.

Üç yıldır zam alamadıklarını belirten Ayşe Erdem Temiz ise “İnsanca yaşamak istiyoruz, bu pahalılıkta kendimize yetecek kadar maaş istiyoruz. Ama üç yıldır sözleşme yapamıyoruz. Yüzde sıfır zam teklif edildi. Bu da insanca yaşamak için çok yetersiz. Hakkımızı aramak için burada iki gündür soğukta bekliyoruz. Hepimiz hasta olduk ama mecburen hakkımızı aramak için buradayız” diye konuştu.

Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir belediyeye seslenerek şöyle konuştu:

“Demokrat söylevlerine denk düşen adımlar atmaya, işten atılan işçi arkadaşlarımızı işe başlatmaya, hayvan barınağına sürgün edilen kadın sendika temsilcimizi eski görevini iade etmeye, yasalar ve toplu iş sözleşmesiyle elde ettiğimiz haklarımızı uygulamaya davet ediyoruz. BUYAŞ’ta üyelerimizi kapsayacak toplu iş sözleşmesinin masada bitirilmesi, iş barışının sağlanması için adım atılmasını istiyoruz”

Bültene kayıt ol