Grev ve direnişlerde iki kazanım

13.07.2021 - 17:54
Haberi paylaş

Nedex işçileri kazandı

Kocaeli Dilovası’nda bulunan Petrol-İş üyesi Nedex Kimya fabrikası işçilerinin grevi kazanımla sonuçlandı. Petrol İş Genel Merkezinde, Nedex patronu ve sendika arasında anlaşma imzalandı.

Sözleşmenin 2 yıllık imzalandığını ifade eden işçiler, “3,5 ikramiye hakkımız 4 ikramiye oldu. Bu yılın asgari ücreti üzerinden 1150 TL brüt zam aldık. 4 talebimiz vardı hepsi karşılandı” dedi.

Toplam olarak yüzde 37,5 zam alındığını ifade eden işçiler, “Elbette biz grevle sadece ekonomik hakları kazanmadık. En önemlisi birlik olduğumuzda kazandığımızı yeniden gördük. Dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu anladık. Şimdi birliğimizi devam ettirme zamanı” diye konuştu.

Galataport işçileri kazandı

DİSK Dev Yapı-İş Sendikası’na üye oldukları için hukuksuz olarak işten atılan Galataport işçilerinin direnişi 9. gününde kazanımla sonuçlandı.

Dev Yapı-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, "Galataport şantiyesinde devam eden eylemimiz firma yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından anlaşma ile sonuçlanmıştır" denildi.

İstanbul Karaköy’de bulunan Galataport şantiyesinde Dev Yapı-İş Sendikası’nda örgütlenen 4 işçi "İşçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerine uymamaları" ve "patronları tehdit ettikleri" bahaneleri işten atılmıştı. Kıdem tazminatları ve hak edişleri verilmeyen işçiler direnişe başlamıştı.

Dev Yapı-İş Sendikası, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Galataport şantiyesinde devam eden eylemimiz firma yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından anlaşma ile sonuçlanmıştır. Dayanışma gösterenlere, emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi. 

Bültene kayıt ol