THY'de büyük kıyım: 2500 çalışan işten çıkarıldı

02.07.2021 - 11:53
Haberi paylaş

İşten çıkarma yasağına son verilmesinin ardından kitlesel işten atmalar başladı. THY yönetimi, normalleşme döneminde işe geri dönüş protokolünü kabul etmeyen çalışanlarını işten çıkardı. 

T24'e konuşan bir çalışan şunları söyledi:

 "Protokol ile bizi baskı altında bırakarak 'işten atılacağımız' korkusuyla manipüle ettiler. Kabul etmeyince iş akdimize son verdiler. Kredilerimizi ödeyemiyoruz. Herkes arabalarını sattı. Önce maaşları yarı yarıya düşürdüler, sonra da protokolü kabul etmeyince işten çıkardılar. Hepimiz perişanız." 

"Pandemiden önce yaklaşık 8 bin lira net maaş alıyordum. Üçüncü ayda ikramiye oluyor ve 3 ayda 11 bin lira şeklinde alıyordum. Eylül 2020 tarihinde bize atılan mailde kabin maaşlarının yüzde 30, kokpit maaşlarının yüzde 50 belirsiz süreyle düşürüleceği, kabul etmezsek ihbar ve kıdem tazminatlarımız verilerek işten istifa etmiş sayılacağımız belirtildi. Ben bunu kabul etmedim, süresiz ücretsiz izne çıkarıldım. İşten çıkarılma yasağı bittiği bugün iş akdime son verildi. Tazminatımın da 6 gün içinde ödeneceği mail yoluyla iletildi."

"Bizi baskı altında bırakarak 'işten atılacağımız' korkusuyla bizi manipüle ettiler. İmzalamayanlar da işinden oldu."

Açıklama yapmak zorunda kalan THY yönetimi ise protokolü imzalamayan 24 çalışanın iş akdinin feshedildiğini duyurdu.

İşten çıkarma yasağı, 1 Temmuz normalleşme kararları kapsamında son bulmuştu.

Bültene kayıt ol