DİSK'ten İsrail Başkonsolosluğu önünde Filistin'e destek eylemi

17.05.2021 - 14:35
Haberi paylaş

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto eden DİSK, iktidarı İsrail ile yapılan bütün askeri siyasi ve ticari ilişkileri kesmeye çağırdı.

İsrail'in saldırılarını protesto etmek için toplanan DİSK üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, "İşgalciler Filistin halkının evlerine el koymaya çalışıyor, demografiyi değiştirme girişimlerini sürdürüyor. Dini ve ulusal simgelere yönelik utanmazca saldırılar devam ediyor. 

Sadece askeri güçler değil sivil yerleşimciler de Filistin halkına karşı saldırılarını sürdürüyor. Siviller öldürülüyor, Nekbe devam ediyor, ama onurlu Filistin direnişi de sürüyor. 15 Mayıs 1948 Filistinliler için 'Büyük Felaket'in başladığı gündür.

Filistinlilerin deyimiyle 'Nekbe', zulmün, baskının, şiddetin, katliamların, işgalin, sürgünün, topraksızlaştırmanın, etnik temizliğin başladığı gün olarak tarihe geçmiştir.

Ama onurlu Filistin direnişi de sürüyor. Filistin davası bizim davamızdır. Filistin'in kurtuluşu bizim kurtuluşumuzdur" dedi.

Filistin halkının taleplerini savunacaklarını belirten Çerkezoğlu, "Önümüzdeki günlerde başlayacak olan ILO Uluslararası Çalışma Konferansı vesilesiyle Filistin halkının taleplerini bütün dünyaya anlatacağız. İsrail ile siyasi, askeri ve ticari bütün ilişkilerin kesilmesine yönelik mücadeleye güç vereceğiz” dedi.

Bültene kayıt ol