3 aydır ücretlerini alamayan Eskişehir Şehir Hastanesi işçileri eylem yaptı

Eskişehir Şehir Hastanesinde temizlik, yönlendirme ve taşıma işlerini yapan şirketin işçileri 3 aydır ücretlerini alamıyor. İşçiler, seslerini duyurmak için sabah saatlerinde hastane önünde protesto eylemi yaptı, alacaklarını talep ettiler.

3 aydır alamadıkları ücretlerini talep eden sağlık işçilerinin protestosuna şirket yöneticileri tarafından engelleme girişiminde bulunuldu.

Yaklaşık 1 haftadır ücretlerin yatırılacağının söylendiğini ancak bunun kendilerini oyalamaktan başka bir şey olmadığını düşündüklerini belirten işçiler, son olarak ücretlerinin 4 Mayıs saat 11.00’de yatırılacağının söylendiğini, ancak hâlâ alamadıklarını belirttiler.

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Akfen şirketine bağlı çalışan 200 işçi, 3 aylık maaşlarını alamayınca Ekim 2020 tarihinde de iş bırakmıştı.

ilginizi çekebilir

89682bea-7846-49fc-851f-4922c36176c5
İmza kampanyası sokakta: 'Filistinli tutsaklara ve Dr. Abu Safiya'ya özgürlük!'
WhatsApp Image 2026-07-18 at 13.08
Ankara’da Gazze ile dayanışma eylemi: ‘Nehirden denize özgür Filistin’
b26fc4f2-d0bc-4b21-8b33-9cd08ac6036c
Çerçeve yasanın eşiğinde çözüm süreci