KESK: İstanbul Sözleşmesi kadınların ve LGBTİ+'ların yaşam güvencesidir

01.04.2021 - 14:08
Haberi paylaş

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) İstanbul Kadın Meclisi, “İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz” talebiyle dün Karaköy’deki Galata Köprüsü üzerinde eylem yaptı.

Gökkuşağı renklerinin bulunduğu ve üzerinde “İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz” yazılı pankart açan kadınlar “Jin jiyan azadi”, “Bijî yekitiya jinan” ve “Kararı geri çek sözleşmeyi uygula” sloganları attı.

Kadınlar, ardından Galata Köprüsü üzerinden Eminönü’ne yürümek istedi. Bunun üzerine polis, kadınları kalkanlar ile ablukaya aldı. Polis ablukasına karşı direnişe geçen kadınlar, sloganlar ile tepkilerini dile getirdi. “Kadınları değil katilleri engelle” sloganı ile engele tepki gösteren kadınlar, uzun süre barikata direnerek yürümekte ısrar etti. Polis kalkanlarıyla kadınları engelledi.

İstanbul Sözleşmesi uygulansın

Kadınlar daha sonra polis engeline karşı Galata Köprüsü üzerinde oturma eylemine geçti. Polis çemberinde dakikalarca slogan atan kadınlar, tepkilerini attıkları slogan, çektikleri zılgıt ve söyledikleri şarkılar ile dile getirdi.

Kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi uygulansın, karar geri çekilsin. İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin tek amacı aile içindeki şiddet kaynağını korumaktır. İstanbul Sözleşmesinden de haklarımızdan da vazgeçmiyoruz. Tüm renklerin bir arada kendi varoluşlarıyla özgür ve eşit bir yaşam süreceği güne değin, başka bir dünya mümkün oluncaya kadar eşitlik ve özgürlük mücadelesi veren herkesle birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz” diyerek eylemlerini sürdürdüler.

İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmak için Ataşehir'e bağlı 1 Mayıs Mahallesi ve Sarıyer'de eş zamanlı protestolar gerçekleştirildi.

Bültene kayıt ol