Hyundai'de işçiler eylemde

26.03.2021 - 14:23
Haberi paylaş

İzmit'te kurulu bulunan Güney Kore firması Hyundai'de işçiler, teklif edilen yüzde 14'lük sefalet zammına tepkili. Tepkilerini vardiya çıkışlarında servislere binmeyerek ve yürüyüş yaparak gösteren işçilerin önüne polis ve TOMA sürülürken işçiler "Taleplerimiz karşılanana kadar geri adım atmayacağız" diyor.

Hyundai otomobil fabrikasındaki eski işçiler için yüzde 14, yeni işçiler için ise yüzde 10 olarak açıklanan zam oranıyla birlikte başlayan eylemler devam ediyor. Bu sabah vardiyadan çıkan Hyundai işçileri servis araçlarına binmedi. Alikahya köprüsüne kadar yürümek isteyen işçilere polis engel oldu. Yıllardır sendikal örgütlenmeye izin verilmeyen, pandemi döneminde dahi neredeyse hiç durmadan çalışan Hyundai fabrikasında işçiler zam oranıyla birlikte "Artık yeter" dedi.

Servis alanından fabrika kapısına alkışlarla yürüyen işçiler, "Hyundai şaşırma sabrımızı taşırma" ve "İşçiyiz haklıyız hakkımızı alırız" sloganları attı. Fabrika girişini kapatan işçiler, polisin "Bir an önce burayı açın" demesine tepki gösteren işçiler patrondan bir açıklama beklediklerini söyledi.

Artan yoksulluk ve hayat pahalılığına karşılık yüzde 14 zammın kabul edilebilir olmadığını belirten Hyundai işçileri "Biz pazarlık yaptık, yüzde 14 zammı kabul etmiyoruz. Onlar herkese sabit yüzde 14 zam verip bunca hayat pahalılığına karşı bu zamla idare etmemizi bekliyorlar. Biz ise yüzde 24 zam istiyoruz” dedi.

Hyundai işçileri, kendilerine yüzde 14 oranında zam teklif edenlerin gerçek enflasyondan da haberdar olduklarını ama buna rağmen işçiyi sefalete mahkûm etmek istediklerini belirtti.

Bültene kayıt ol