Gaziantep'te Kod 29 ile işten atılan işçiler fabrika önünde direnişe başladı

16.02.2021 - 15:04
Haberi paylaş

Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan Kaplan Halı, üretimi yavaşlattıkları gerekçesiyle 16 işçiyi Kod 29 ile tazminatsız işten çıkardı. İşyerinin verdiği zammı yeterli bulmayan işçiler, zamma tepki göstermiş ve fabrika yönetimiyle toplantı yapmıştı. 

Ardından fabrika yönetimi işçilerden savunma istemiş ve 16 işçiyi İş Yasasının 25/2. Maddesini gerekçe göstererek, Kod 29 ile işten çıkardı. Kod 29 ile işten çıkarılan işçilere patronlar tazminat ödemiyor, işsizlik maaşı bağlanmıyor. 

Kod 29 ile tazminatsız şekilde işten atılan işçiler, daha önce yine Kod 29 ile işten çıkarılan 11 senelik işçi Kemal Makas'ı da yanlarına alarak fabrika önünde beklemeye başladı. Kemal Makas'tan sonra işten atılan 16 işçinin tamamı DİSK Tekstil Sendikasına üye. DİSK Tekstil Sendikası yarın saat 12'de fabrika önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu. 

İşçiler, Organize Sanayi'deki diğer işçilere dayanışma çağrısında bulundu. "Kod 29'la tazminatsız ve haksız yere işten atma zulmüne artık yeter" diyen işçiler, "Bugünden itibaren fabrika önünde direnişe başladık. Sendikamızın da desteğiyle işe geri alınıncaya kadar direnişimiz sürecek. Başpınar Organize'de aynı haksızlığa uğrayan bütün işçi kardeşlerimizi destek olmaya çağırıyoruz. Başpınar'da bu kölelik düzenine ve Kod 29 zulmüne dur demek için birlik olalım" dedi. 

Bültene kayıt ol