BTS İzmir Şubesi: Sürgün kararları derhal iptal edilsin

16.02.2021 - 14:51
Haberi paylaş

KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İzmir Şubesinin ihraç ve sürgün kararlarının iptal edilmesi talebiyle başlattığı oturma eylemleri 6. haftasını geride bıraktı.

İzmir Alsancak Garı önünde yapılan eylemde, "Baskılar, sürgünler bizleri yıldıramaz", "AKP elini sendikamdan çek" sloganları atıldı. Basın açıklamasını BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol okudu.

Baskı, sürgün, ihraç, gözaltı ve tutuklamaların yaygınlaştığını söyleyen Akyol, BTS üyesi 23 kişinin hiçbir gerekçe gösterilmeden sürgüne gönderildiğini hatırlattı. Bu kişilerden 11'nin mahkeme kararlarıyla eski görev yerlerine döndüğünü, 9 kişinin hakkında ise yargı sürecinin sürdüğünü aktardı.

TCDD yönetimi hesap verecek

Demokratik hak mücadelesinin engellenmesini kabul etmeyeceklerini söyleyen Akyol, "Bu uygulamaların muhatapları çok iyi bilmelidir ki, devlet kurumları ve yetkili idareciler kararlarını alırken ve uygularken hukuk ilkelerine bağlı kalmak zorundadır. Ancak unutulmamalıdır ki bizleri baskı altına almaya çalışan, haklı mücadelemizden döndürmeyi amaçlayan her türlü hukuk dışı kararın alınmasında ve uygulanmasında rol alanlar, işledikleri suçlar nedeniyle bir gün mutlaka hukuk önünde hesap vereceklerdir" dedi.

Akyol, "TCDD Yönetimi insanlık suçu olan sürgün uygulamasından vazgeçmelidir. Sürgün kararları iptal edilene kadar tüm meşru haklarımızı sonuna kadar kullanacağız" diyerek tüm kamuoyuna demokratik ve meşru taleplerine destek olması için çağrı yaptı.

Bültene kayıt ol