Türk-İş: Aşılamada işçiler ikinci grupta olmalı

26.01.2021 - 15:05
Haberi paylaş

Türk-İş, çok sayıda işçinin iş başında Covid-19'a yakalandığını belirterek salgınla daha etkin mücadele için işkollarına göre virüse yakalanan işçi sayılarının açıklanmasını istedi.

Salgınla daha etkin mücadele için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ile Sağlık Bakanlıklarından iş kollarına göre virüse yakalanan işçi sayısının açıklanmasını talep eden konfederasyon, veriler sayesinde acil önlem alınması gereken iş kollarının belirleneceğine dikkat çekti.

Yüksek riskli işçiler ikinci gruba alınsın

Sağlık Bakanlığının bir hafta önce aşı olacakların sıralı listesini yayımladığını anımsatan Türk-İş, birinci grupta sağlık çalışanlarının ve risk grubundakilerin olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. 

Buna karşın ikinci ve üçüncü grupta madenciler başta olmak üzere işi gereği toplumsal yaşamın içerisinde olan, toplu taşıma ve servis kullanan, kamu binalarında çalışan işçilerin olması gerektiğine dikkat çekti. Türk-iş, tüm vatandaşlara yetecek kadar aşının ivedilikle temin edilmesini ve çalışma şartları nedeniyle hasta olma riski yüksek işçilerin ikinci gruba alınmasını istedi.

Bültene kayıt ol