Diyarbakır'da sağlık emekçileri eylem yaptı

08.01.2021 - 12:49
Haberi paylaş

Diyarbakır’da Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), sağlık emekçilerinin çalışma koşulları ve memur maaşı zamlarında iyileştirme yapılması talebiyle eylem yaptı.

Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimliği önünde yapılan açıklamada "Maaşımız, terimizi kurutmaya yetmiyor” pankartı açılırken  "Sağlıkçı ne demek, performansla çalışan tüccar mı demek”, “Sağlığa bütçe, yaşamaya bütçe”, “Alkış değil hakkımızı istiyoruz” sloganları atıldı.

Basın açıklamasını SES Diyarbakır Şube Eş Başkanı Yıldız Ok Orak okudu. Pandemi mücadelesinde bir yıldır en ön safta sağlık çalışanlarının yer aldığını dile getiren Orak, sürekli kendilerinden ödün vererek en zor şartlarda çalıştıklarını vurguladı.

Çalışmalarının maddi ve manevi karşılığını alamadıklarının altını çizen Orak, "Pandemi döneminde bize vaat edilen hiçbir şey yerine getirilmedi. Memur maaş zammında da gördük ki biz memurlar ve sağlıkçılar yoksulluk sınırı altında yaşamaya devam edeceğiz. Bizim karnımızı alkışlar ve 'Sağlıkçılar çok yaşasın' cümleleri doyurmuyor. Karnımızı doyurmak için ekonomik bir gelire ihtiyacımız var. Bu maaş zamlarıyla maalesef yoksulluk sınırı altında yaşamaya devam edeceğiz. Biz bunu kabul etmiyoruz. Hem işimizin başında olacağız hem de mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Açıklamanın ardından 15 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.

Bültene kayıt ol