Belediyelerde toplu sözleşme eylemleri

07.01.2021 - 15:11
Haberi paylaş

DİSK Genel-İş üyesi Kadıköy Belediyesi işçileri TİS hakları için eylem yaptı. İşçiler şimdiye kadar üç oturum yapabildiklerini ve grev aşamasına geldiklerini belirtti. Kadıköy Belediye binası önünde eylem yapan Kadıköy Belediyesi işçilerine Ataşehir, Kartal ve Maltepe belediyesi işçileri de destek verdi. 

Seyhan ve Çukurova belediyelerinde sorunlar devam ediyor

DİSK Genel İş Adana Şubesi’nin örgütlü olduğu Seyhan ve Çukurova Belediyesi’nde, işveren, işçilerin talep ettiği yüzde 30’un altında zam teklifleri verdi.

Çukurova Belediyesi işçileri neredeyse hiç zam almadıkları teklifi reddettiğini işverene bildirdi. Seyhan Belediyesi’nde bilgilendirmeler devam ederken işçiler teklifi kabul etmeme eğiliminde. İki belediyede de işçiler üç yıla yakın süre yüzde 4+4’e mahkûm edildiklerini belirterek taslaklarından geri adım atmayacaklarını ifade ettiler.

Yüzde 11 zam teklif edilen yol işçileri de yıllardır yüzde 4+4’de mahkûm edildiklerini belirterek, asgari ücret zammını eleştiren CHP’nin yönettiği belediyenin de yüzde 11 teklif ettiğine dikkat çektiler. Teklifi kabul etmediklerini söyleyen işçiler taslaklarının arkasında olduklarını, gerekirse greve gideceklerini söylediler.

Lüleburgaz Belediyesinde işçiler TİS hakları için eylemlere başlıyor

DİSK/Genel-İş Sendikası Trakya Şube üyesi işçiler, Lüleburgaz Belediyesi Personel AŞ’de toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine eylemlere başlayacak.

Dün basın açıklaması yapan DİSK/Genel-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Salim Şen, Lüleburgaz Belediyesi Personel AŞ işçileri için toplu sözleşme görüşmelerinde henüz bir anlaşma sağlanamadığını ve bir haftalık eylem takvimi hazırladıklarını söyledi.

Bültene kayıt ol