Kafe ve Bar Çalışanları Beşiktaş'ta sokağa çıktı

18.12.2020 - 13:04
Haberi paylaş

Kafe ve bar çalışanları, “Geçinemiyoruz” diyerek sessiz eylem yaptı.

“Açlık mı, Korona mı? Hangisi daha beter?” diye soran işçiler; kira, fatura ve borçlarının ertelenmesini talep etti. Kafe-Bar Çalışanları Dayanışması Sözcüsü Göksu Uyar, “Ortalama 3 milyon insan bir gecede işsiz kaldı" dedi.

Covid-19 salgını nedeniyle getirilen kısıtlama sonrası işletmelerin kapanmasından etkilenen kafe ve bar çalışanlarının sessiz eylemleri Beşiktaş'ta devam etti. Daha önce Kadıköy Süreyya Operası ve Şişhane Meydanı’nda eylemler yapan işçiler bugün de Beşiktaş Barbaros Meydanı’nda sessiz eylem yaparak “geçinemiyoruz” dedi.

İşçiler, ellerinde tuttukları pankartlarda yaşadıkları zorlukları ve acil taleplerini şu kelimelerle ifade etti:

 “Açlık mı, Corona mı? Hangisi daha beter?”, “Kafe-bar emekçileri için önlem alınsın”, “Yandaşlara değil çalışana teşvik”, “Geçinemiyoruz”, “Biri yer bini bakar, isyan orada kopar”, “Kira, fatura, borçlar ertelensin”, “Covid'den yüzde 1, açlıktan yüzde yüz ölürüz”, “Yaşayamıyoruz”, “Önlemlerle geçinemiyoruz, hayatımızı istiyoruz”

Öncelikle “geçimlik ücret” sağlanması gerekir

Kafe-Bar Çalışanları Dayanışması Sözcüsü Göksu Uyar ise işçilerin yaşadığı sorunları ve taleplerini şöyle sıraladı:

“Ortalama 3 milyon insan bir gecede işsiz kaldı. En acil talebimiz, geçimlik bir ücret sağlanması. Bir de elbette sağlık hakkı. Bir önlem alıyorsunuz ama o önlem nedeniyle insanlar işsiz kalıyor. Aynı önlem yüzünden hastaneye gidemiyorlar, çünkü sektörün büyük bir çoğunluğu sigortasız çalışıyor. Bütün çalışanlar için ilk taleplerimizden biri sağlık hakkı. Bütün çalışanlar; hiç olmadı kiralarının, faturalarının ertelenmesi ya da alınmamasına yönelik genelge istiyorlar. En acil olanlar bunlar.”

Bültene kayıt ol