TÜPRAŞ işçileri kazandı

12.12.2020 - 12:30
Haberi paylaş

Koç Holding'in TÜPRAŞ’ta mesai saatlerini bir saat geri çekme, iki molayı teke düşürme ve yıllık izinleri zorunlu olarak kullandırma dayatmalarını tanımayan işçilerin mücadelesi sonuç verdi. TÜPRAŞ’ta 11 gün süren mücadele işçilerin birliği sayesinde olumlu sonuçlandı.

Şirketin mesai saatlerini bir saat önceye çekme, molaları teke düşürme gibi dayatmaları sonuç vermedi. Şirket isteklerini geri çekti. 

Zorunlu yıllık izin konusunda şirketin ne kadar ısrarlı olacağı ileriki günlerde görülecek. TÜPRAŞ işyerlerinde üçlü vardiyaya geçildi ama pandemi koşullarında bunu her gün sağlamak ne kadar mümkün olacak, onu da zaman gösterecek.

İşçiler zor koşullarda direniş yaptı. Başından sonuna kadar işçilerin direnişi kararlı ve geri adım atmadan sürdürmesi, başarılı sonuçlanmasını sağladı. TÜPRAŞ işçileri bu direniş sayesinde mücadele konusunda daha ileri bir noktaya ulaşmış oldular.

Ne olmuştu?

Koç Holding'in TÜPRAŞ’ta mesai saatlerini bir saat geri çekme, iki molayı teke düşürme ve yıllık izinleri zorunlu olarak kullandırma dayatmalarını işçiler tanımadı.

İşçiler, Koç’un bir saat erken gönderdiği servislere binmeyerek servisleri boş yolladı, kendi imkanlarıyla normal saate işyerine gelerek, toplu giriş yaptı. 11 gün süren mücadele işçilerin birliği baskı ve tehditlere rağmen bozulmadı.

Fotoğraf: Petrol-İş Aliağa Şube Facebook sayfası

Bültene kayıt ol