Maaşları ve tazminatları için eylem yapan AtlasGlobal işçileri gözaltına alındı

11.12.2020 - 15:35
Haberi paylaş

2019 yılından beri maaşlarını alamayan AtlasGlobal çalışanları ETS Tur Genel Müdürlük önündeki eylemin 6'ncı gününde gözaltına alındı.

Maaşlarını ve kıdem tazminatlarını almak için aylardır mücadele eden AtlasGlobal çalışanları, şirketin sahibi Ali Murat Ersoy'un ikiz kardeşi olan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu İstanbul'daki ETS Tur Genel Merkezi önünde direniş çadırı kurmuştu. Polis, eylem yapanlara kamu düzenini bozdukları gerekçesiyle müdahale etti. Aralarında gazetecilerin de olduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Atlasglobal çalışanları bir yıldır haklarını arıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kardeşi Ali Murat Ersoy’un sahibi olduğu havacılık şirketi Atlasglobal çalışanlarının, şirketin iflasından sonra maaşları, kıdem ve ihbar tazminat ücretleri ödenmedi. Aralık 2019’dan bu yana maaşlarını alamayan işçiler bir araya gelerek, Atlas Zedeler Adalet Platformunu (AZAP) kurdu. Direnen işçiler, her hafta şirket sahibi Ali Murat Ersoy'un İstanbul Suadiye’deki evinin önünde ve Ersoy Turistik Servisleri’nin (ETS-Tur) Kadıköy’de bulunan genel merkez binasının önünde açıklama yaparak haklarını istediler. Buna rağmen sonuç alamayan işçiler, 3 Aralık’ta ETS Tur’un genel merkez binası önünde direniş çadırı kurmuştu.

İşçiler mağdur edildi

Atlasglobal’de 6 yıl boyunca çalışan Tamer Ercan, 3 buçuk aylık maaşlarını alamadıklarını ve sözleşmelerinin iptal edildiğini söyledi. Murat Ersoy’un sürekli kendilerini oyaladığını ifade eden Ercan, bunun üzerine direniş çadırı kurduklarını vurguladı. Ercan, ETS önünde direniş çadırı kurmalarının nedenini ise şu sözlerle açıkladı: “ETS önündeyiz, çünkü yaşadığımız süreçte şunu gördük. Turizm Bakanı’nın kardeşinin şirketi batmış ve binlerce işçi mağdur edilmiş. Ana akım medya bu olayı görmüyor ve hiç haber yapmıyor. İşçilerin aksine bu medya ETS Tur’un seyahat ve otel reklamlarını veriyor. Bunun için ETS önünde direniş çadırı kurduk.”

Bültene kayıt ol