Türk-İş: Torba yasa geri çekilsin

05.11.2020 - 14:37
Haberi paylaş

Meclis’te görüşmeleri devam eden 25 yaş altı ve 50 yaş üzerindeki işçilerin kıdem tazminatının gaspının da yer aldığı istihdam paketine karşı eylemler sürüyor. 

Türk-İş bölge ve il temsilcilikleri pek çok kentte eylem ve açıklamalar yaptı. Eylemlerde, teklifin derhal geri çekilmesini isteyen Türk-İş’in merkezi açıklaması okundu.

AKP'nin teklif ettiği, 25 yaş altı ve 50 yaş üstündeki çalışanlar için belirli süreli sözleşmelerin iki yıla kadar koşulsuz olarak yapılmasına imkan veren düzenlenmenin TBMM'den geri çekilmesinin istendiği eylemlerin devam edeceğini duyuruldu. İşçiler, bugün tüm işyerlerinde mesai çıkışında alkışlı protesto eylemi yapacak.

Türk-iş’in eylem ve basın açıklaması yaptığı iller şunlar: 

İstanbul’da Taksim Odakule İş Merkezi önünde eylem yapıldı, açıklamayı Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan Uyar okudu.

Ankara’da, konfederasyon genel merkezi önünde eylem yapıldı, açıklamayı Türk Metal Sendikası Ankara Şube Başkanı İbrahim Biçer okudu.

İzmir’de Türk İş Ege Bölge Temsilciliği önünde eylem yapıldı. Açıklamayı Türk-İş Ege Bölge Başkanı Mürsel Öcal okudu. 

Bursa’da Fomara Meydanında eylem yapıldı. Açıklamayı 8. Bölge temsilcisi Ruhi Biçer okudu. 

Adana’da, Türk-İş 4’üncü Bölge Temsilciliği Toplantı Salonu’nda basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı Türk İş 4’üncü Bölge Temsilcisi Edip Gülnar okudu.

Kayseri’de Türk-iş İl Temsilciliği binasında basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı Türk İş Kayseri İl Temsilcisi ve Koop-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İdris Güven okudu.

Diyarbakır’da Türk-İş Bölge Temsilciliği önünde basın açıklaması yapıldı. Açıklamayı Türk-İş 7’inci Bölge Temsilcisi Bahri Zülküf Karakoç yaptı.

Bültene kayıt ol