Novares işçileri kazandı

23.09.2020 - 15:11
Haberi paylaş

Gebze’deki Novares fabrikasında toplu sözleşme görüşmelerinde patronun düşük zam teklifini kabul etmeyen ve greve çıkan işçiler kazandı. İşçilerin ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapıldı.

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi'nin örgütlü olduğu Novares’teki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 2020 yılının başında başladı. Pandemi sürecinin de etkisiyle uzayan sözleşme sürecinde son gelinen noktada işçiler 1125 lira seyyanen zam isterken patron 650 lira teklif etti. Düşük zammı kabul etmeyen işçiler 21 Eylül’de greve çıktılar. Grev pankartı asarak fabrika bahçesine kurdukları grev çadırında bekleyen işçiler, bugün patronun işçilerin şartlarını kabul etmesi ve ücretlere %25 oranında zam yapması üzerine grevi sonlandırdılar.

İşçilerin ücretlerine seyyanen 1000 lira zam yapıldı. Yüzde 25’e tekabül eden bu zam oranı sosyal haklar dahil edildiğinde yüzde 27’yi buluyor. Ücretleri alt skalada olan işçilere ise yüzde 4 oranında ilave zam yapıldı.

Ayrıca, ana sınıfında çocukları olan işçiler için ödenek, işçilerin birinci derecede yakınlarının hastane işlemlerinde işçilerin idari izinli sayılması, tamamlayıcı sağlık sigortası ve 8 Mart’ta fabrikada bir etkinlik düzenlenmesi de sözleşmede ilk defa yer alan maddeler oldu.

Bültene kayıt ol