Milli Eğitim Bakanlığı salgına karşı gerekli önlemleri almalı

28.08.2020 - 20:14
Haberi paylaş

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu yeni bir basın açıklamasıyla okulların yeni öğretim dönemine ne kadar hazırlıksız olduğunu gözler önüne serdi. Uzun bir aradan sonra okullarına dönen öğretmenlerin verdiği bilgiler üzerine sendika şu noktaların altını çiziyor:

-Okullarda öğretmenlerin yaptığı gözlemleri sendikacılar “Bizlere ‘her olasılığa hazırız’ algısı oluşturmaya çalışan MEB’in aslında ne kadar hazırlıksız ve plansız olduğunu da gösterdi.” Diyerek açıklıyor ve devam ediyor: “Okulların salgına karşı ne kadar korunaksız ve savunmasız olduğunu bizzat yaşayarak deneyimledik.”

-Dünyada 463 milyon öğrencinin uzaktan eğitime hiçbir şekilde erişemediğini söyleyen sendika açıklaması, “Salgın en çok da yoksullar ve dezavantajlı gruplar için yaşamı olabildiğince zorlaştırmaktadır. Okulların açılması için salgınla tam anlamıyla mücadele edilmeli, alınması gereken tüm önlemler eksiksiz alınmalı ve öğrenciler okulları ile buluşmalıdır. Okul öğrencinin yüzünün güldüğü, oyun oynadığı, bu karanlık günlerde yalnız olmadığını hissettiği, içerisinde kendini güvende hissettiği sığınağıdır. Okul öğrencinin dayanışmayı, yardımlaşmayı, paylaşmayı öğrendiği ve salgını birlikte aşabileceğimize olan inancını artıran evidir. Bu anlamda okulları güvenli ve tüm önlemler alınmış şekilde açmak ortak sorumluluğumuzdur.”

-Basın açıklaması şu çağrıyla son buluyor: “Pek çok ilden ve ilçeden covid-19 tanısı konulan veya şüphesi bulunan eğitim emekçilerine ait bilgiler merkezimize gelmeye devam etmektedir. Yayınlanan okul isimleri pazartesi gününden bu yana okulda bulunan arkadaşlarımızdan tanı konulan veya temaslı çalışanların bulunduğu okullardır. MEB bu okullarla ilgili gerekli önlemleri almalı ve çalışanların sağlığıyla ilgili bir risk oluşmamasına özen göstermelidir. Sorun bulunan veya sorun bulunduğu iddia edilen bu okullarla ilgili son durumu MEB’in kamuoyu ile paylaşması gerekmektedir.”

Bültene kayıt ol