İşçiler üzerindeki baskı her yerde aynı: Eğitimci-aktivist Cemali Mülazım’a disiplin soruşturması

12.07.2020 - 14:42
Haberi paylaş

İskeçeli eğitimci ve aktivist Cemali Mülazım hakkında, “görev zamanı dışındaki yaşantısında uygunsuz davranışlar” nedeniyle İskeçe (Xanthi) İlköğretim Müfettişliği’nce disiplin soruşturması açıldı. Mülazım’ın, önümüzdeki 3 gün içerisinde ifade vermesi gerektiği vurgulanırken, antifaşist eğitimci işini kaybetme tehlikesiyle de karşı karşıya.

 Tiken’in aktardığına göre Cemali Mülazım’ın hesap vermeye çağrıldığı “uygunsuz davranış” ise göçmen ve mültecilerle dayanışma adına sosyal medya (facebook) hesabından yaptığı üç makale paylaşımı (dikkat: kendisi yazmıyor, sadece başkalarının yazdığı makaleleri paylaşıyor!).
 
Konuya ilgili ülkenin dört bir yanındaki eğitimci sendikaları ve sol ve ırkçılık karşıtı örgütlerden tepki yükselirken, Irkçılığa ve Faşizm Tehdidine Karşı Birlik Hareketi (KEERFA) yayımladığı bildiride şu ifadelere yer veriyor:
 
“Cemali nezdinde yüm eğitimcilerin ve kamu çalışanlarının hakları zedelenmekte ve facebook’ta yapacakları paylaşımlara bile dikkat etmeleri, susmaları istenmekte. İskeçe İlköğretim Müfettişliği’nin mesajı ‘Konuşma!’, mücadele etme, rahatsız etme ki disiplin soruşturması tehdidiyle karşı karşıya kalma.”
 
Cemali Mülazım, İskeçe’de ve ülke genelinde tanınmış bir öğretmen-sendikacı olup, tüm sendikal mücadelelerde, ırkçılık ve faşizm karşıtı eylemlerde en ön safta yer almış, geçmişte Hrisi Avgi üyelerinin fiziki saldırısına da uğramıştır. Son olarak geçtiğimiz belediye seçimlerinde “İskeçe’de İsyan – Antarsia stin Xanthi” listesi ile Belediye Başkan Adayı olmuş, yine aynı şekilde Antikapitalist Sol Cephe – ANTARSYA’nın Avrupa Parlamentosu Milletvekili Adayı olmuştu.

Bültene kayıt ol