İstanbul Üniversitesi işçileri İŞKUR'u protesto edecek

12.06.2020 - 16:44
Haberi paylaş

Tez-Koop-İş Sendikası, İstanbul Üniversitesi işçilerine 2,5 aydır verilmeyen kısa çalışma ödeneği hakkında bir açıklama yayınladı. 

Sendikanının İstanbul 5 Nolu Şube Başkanı Selahattin Karakurt açıklamada şunları söylüyor:

“Yasada öngörülen tüm koşulların yerine getirilmiş olmasına rağmen Türkiye İş Kurumu tarafından (İŞKUR) üyelerimize kısa çalışma ödeneğinin verilmemesi büyük bir haksızlıktır. Sendikamız Tez-Koop-İş’in yıllardır örgütlü bulunduğu ve toplu iş sözleşmesi imzaladığı İstanbul Üniversitesi’nde kantin ve otoparklarda çalışan üyelerimiz için işveren, kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak üzere İŞKUR’a başvuru yaptı. Ancak aradan geçen iki buçuk aylık süreye rağmen bu üyelerimize İŞKUR tarafından hiçbir ödeme yapılmadı. 

Ayrıca son günlerde tüm işçiler için çok önemli bir güvence olan kıdem tazminatı hakkının sınırlandırılması ve giderek ortadan kaldırılmasına yönelik girişimler yeniden gündeme getirilmiştir. 

İstanbul Üniversitesi’nde kantin ve otoparklarda çalışan üyelerimize yönelik haksız ve hukuksuz uygulamanın bir an önce giderilmesi ve kıdem tazminatımıza yönelik her türlü girişime karşı şubemiz tarafından bir basın açıklaması yapılacaktır. 

Basın açıklaması; 15 Haziran 2020, Pazartesi günü, Saat: 12.00’de İstanbul Üniversitesi’nin Beyazıt’ta bulunan rektörlük binası önünde yapılacaktır. Tüm işçi ve emekçiler basın açıklamasına davetlidir.”

Bültene kayıt ol