Eğitim Sen Ankara’dan seslendi: “Zafer direnen emekçinin olacak”

23.11.2019 - 17:07
Haberi paylaş

Eğitim Sen, Ankara Tandoğan Meydanı’nda binlerce eğitim emekçisinin katıldığı merkezi bir miting düzenledi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) bugün Ankara Tandoğan’da meydanında "Haklarımız, Geleceğimiz ve Öğrencilerimizin Eğitim Hakkı İçin" sloganıyla merkezi bir miting düzenledi. Mitinge ülkenin dört bir yanından gelen binlerce eğitim-bilim emekçisi katıldı. Eğitim Sen genel başkanı Feray Aytekin Aydoğan ve KESK genel başkanı Mehmet Bozgeyik’in konuşmalarına coşkulu sloganlar eşlik etti. Avrupa genelinde 11 milyondan fazla öğretmeni temsil eden Avrupa Eğitim Sendikaları Komitesi’nden (ETUCE) de mitinge destek ve dayanışma mesajı gönderildi.

Sık sık “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Direne direne kazanacağız”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atılan eylemde “Geri döneceğiz” ve “Jin, jiyan, azadi” yazılı dövizler taşındı. DSİP üyelerinin de katıldığı miting Ankara’da uzun zamandır görülmeyen bir coşku içinde geçti.

“Sarayın değil halkın bütçesi”

İlk olarak konuşan Eğitim Sen genel başkanı Feray Aytekin Aydoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyleydi: “Başka işlerde çalışırken iş cinayetlerinde, geleceğe dair, ‘artık umudum kalmadı’ diyerek intihar etmiş ataması yapılmayan tüm arkadaşlarımız için bugün Ankara’dayız. Milli Eğitim Bakanlığı bütçe görüşmelerinde diyor ki, ‘mesele maliyet meselesi’. Meslektaşlarımızın umutları, okulsuz, öğretmensiz bırakılan öğrencilerimizin eğitim hakkı maliyet meselesi olamaz. O bütçe sarayın, iktidarın bütçesi değil. O bütçe halkın bütçesi. Eğitim ve bilim emekçilerinin öğrencilerin bütçesi. Geçtiğimiz günlerde ‘mesleğimi yapmanın pamuk ipliğine bağlı olduğunu duymaktan yoruldum’ diyerek bir arkadaşımız yaşamını sonlandırdı. Günler geçmesine rağmen MEB ailesiyle, sevdikleriyle, meslektaşlarıyla acısını paylaşma noktasında bir açıklama yapmadı. İktidarın eğitim ve bilim emekçilerine bakışının fotoğrafı işte bu. Güvencesiz çalıştırılan öğretmen arkadaşlarımız için buradayız, ücretli güvencesiz çalıştırılan ataması yapılmadığı için iş cinayetleriyle, intiharlarla kaybettiğimiz arkadaşlarımız için buradayız”.

“Sefalete teslim olmayacağız”

KESK eş genel başkanı Mehmet Bozgeyik ise konuşmasında emekçilerin mücadelesine, demokrasiye vurgular yaptı. Ayrıca bütçe görüşmeleri sürecinde aktif olarak alanlarda olacaklarını "Bu bütçeye karşı AKP politikalarına itiraz edenler olarak 8 Aralık’tan itibaren bölge mitingleriyle bu sefalete teslim olmayacağımızı haykıracak, alanlarda olacağız” diyerek genel bir çağrı yaptı.

Konuşmaların ardından yapılan müzikle miting sona erdi.

Bültene kayıt ol