Samsun'da cam işçilerinin grevi 13. gününde

28.10.2019 - 08:05
Haberi paylaş

Kavak Organize Sanayinde kurulu olan Cetaş Cam fabrikasında Kristal-İş Sendikası'nın ilan ettiği grev kararlılıkla sürdürülüyor.

Samsun Devrimci 78'liler Derneği, işçilerle dayanışma için Kavak'taydı. Çetaş fabrikasında örgütlenen Kristal-İş yasal olarak toplu iş sözleşmesi için yetki aldıktan sonra işveren parça parça sendikalı işçilerin iş akitlerini feshetmeye başladı. Toplu iş sözleşmesi için belirlenen gün ve saatte görüşmelere gelmediği gibi işyerini kapattığını ilan etti. Önceleri işlerine dönmek için direnen işçiler 15 Ekim itibarıyla sendikalarıyla birlikte grev kararı aldı. 

Kristal İş temsilcisi Erkan Kabataş, "İşyeri önünde kararlılıkla grevimizi sürdürüyoruz. Bizleri desteklemek için gelen tüm emek dostlarına teşekkür ederiz. İşyerinde yöneticiler dışındaki tüm işçiler sendikamızın üyesi. İşveren yasal olmayan biçimde işyerini kapattığını söylüyor. Yasal olarak toplu iş sözleşmesine yetkili sendikamızı kabul etmiyor. Şu an arabuluculuk sürecimiz başladı. Arkadaşlarımızın morali yerinde. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Amacımız toplu iş sözleşmesi imzalayarak çalışmak. Bizler işyerinin kapatılmasını istemiyoruz" dedi.

Bültene kayıt ol